Igrači napretka u Humskoj (©Starsport)
Igrači napretka u Humskoj (©Starsport)

Napretkov plej-of paradoks: Kruševljani primili najviše golova u celoj ligi

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.05.24. | 13:03

Čarapani kapitulirali 66 puta, jednom više od Železničara, koji će morati kroz baraž za opstanak

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kruševca)

Spuštena je juče zavesa na plej-aut Mozzart Bet Superlige, danas su na programu poslednji dueli plej-ofa, ali gotovo sve važno poznato je u srpskom šampionatu. Ostala je još da Radnički i Vojvodina odrede ko će biti peti a ko četvrti, ali je jasno da će oba klub na leto put evropskih kvalifikacija. Ako danas ne bude nekih nerealnih rezultata (na primer, da Kragujevčani u Humskoj prime osam golova), dolazimo i do jednog apsurda u statistici. Naime, Napredak je kao osmoplasirani klub i učesnik plej-ofa, koji je samim tim još pre nekoliko nedelja obezbedio očuvanje statusa u eliti, primio najviše golova, računajući ceo tok prvenstva?!

Izabrane vesti

Kapitulirali su Čarapani 66 puta (sledeći je Železničar sa golom manje), a samo u doigravanju 27 i tako postavili neslavni rekord plej-ofa. Interesantno je i da su u poslednja tri meča golmani Napretka vadili su loptu 15 puta iz mreže. Kruševljani su sa gol razlikom 36:66 u ukupnom skoru pogodaka na celoj tabeli bolji samo od Radnika (24:59), koji je već pola sezone siguran putnik u Mozzart Bet Prvu ligu.

Mogli bi Čarapani sebi u odbranu da kažu da su u poslednjim mečevima podmladili tim, da su mnogi prvotimci iz osnovnog dela šampionata odavno van ekipea, da su igrači sa manjom minutažom dobili šansu u plej-ofu, ali je realnost i da je najveći deo sastava sa početka zime i dalje tu, a statistika je za Kruševljane baš neumoljiva.

Postoji još jedna zanimljivost u njoj za tim iz Kruševca. Napredak nije uspeo da bude bolji od samog sebe iz katastrofalnog plej-ofa pre dve sezone, kada je, doduše, imao ceo sastav na okupu. Nisu Čarapani tada postigli ni gol u sedam kola, ali su primili ‘svega’ 15 pogodaka. I takođe osvojili samo bod, kao i u sadašnjem doigravanju, pa tim Ivana Stefanovića u dve bitke sa najboljima ima skor bez pobede, sa dva remija i 12 poraza i gol razliku od 5:42. Ne baš za ponos…

Sledi za Napredak nova velika letnja rekonstrukcija. Jasno je da su Uroš Ljubomirac, Ognjen Mršić, Stefan Jovanović, Nikola Vukajlović, Lazar Zličić i Đorđe Jovanović već dugo njegovi bivši igrači, jasno je i da će prvi napadač, Andrija Majdevac, morati nazad put svog kluba, Debrecina. Možda samo privremeno, jer je na meti TSC-a. Takođe, gotovo je izvesno da će pod Bagdalom doći i do nove promene u stručnom štabu.

Ivan Stefanović čeka svog naslednika, a Napredak novu ‘borbu za vetrenjačama’ – sa malo vremena i prostora za uigravanje i zahtevom da se što pre dođe do forme.



tagovi

Napredak KruševacMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara