Navijači Nasionala (©AFP)
Navijači Nasionala (©AFP)

Nasional “preživeo” visine Anda, sada bi kvalitet Rekobine čete trebalo da vodi u kontinentalnu elitu

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.03.24. | 23:05

Kvalifikacije za Kopa Libertadores: Bolivijski Olvejz Redi sa golom prednosti (1:0) dolazi u Montevideo na noge nekadašnjem šampionu Južne Amerike

Duelom između urugvajskog Nasionala i bolivijskog Olvejz Redija, koji je na programu noćas (01.30) na stadionu Gran Park Sentral u Montevideu, završavaju se kvalifikacije za grupnu fazu Kopa Libertadores.

Nasional je put ka grupnoj fazi započeo iz druge runde kvalifikacija gde je vrlo sigurno prošao Puerto Kabeljo iz Venecuele. Obe utakmice, Trikolori su dobili sa po 2:0.

Izabrane vesti

Pred svojom publikom na Gran Parke Sentral stadionu u Montevideu, ekipa Alvara Rekobe, sa već stečenom prednošću, odigrala je jednu mirnu i staloženu utakmicu. Domaćin je tek u drugom poluvremenu postigao prvi gol preko Rubena Bentankura u 59. minutu, dok je Gonzalo Karneiro u 89. postavio konačan rezultat.

01.30: (1,17) Nasional (6,50) Olvejz Redi (14,0)

Ovaj predlog igre sa većom kontrolom lopte trebalo bi da se ponovi i protiv Olvejz Redija, uglavnom zato što će Nasional sada fokusirati da nadoknadi zaostatak iz Bolivije. Zbog činjenice da su izgubili golom razlike u prvom meču, moraće da pobede sa dva kod kuće, pošto bi minimalna pobeda odvela meč u penal seriju.

Iako nije deo ovih karakteristika, ovako agresivna igra ofanzivno, čak i zbog kulture urugvajskog fudbala, ali i zbog krhkosti bolivijskog tima u gostima, tendencija naginje ka tome da Trikolori budu u velikoj meri dominantan tim u ovom meču.

S druge strane, Olvejz Redi je takođe igrao samo jednu fazu ranije, kada su se sastali sa Sporting Kristalom iz Perua. Tim je iskoristio prednost i nadmorsku visinu terena od 4.100 metara na kojoj se nalazi i grad El Alto, i ubedljivo trijumfuje u prvom meču, rezultatom 6:1. Bila je to utakmica u kojoj je tim Oskara Viljegasa imao skoro 60 odsto poseda lopte i sa 22 upućena udarca na gol rivala.

U drugom meču, Sporting je potvrdio status domaćeg tima i pobedio sa 3:1, ali ipak nije uspeo da ublaži ogroman deficit iz bolivijskih Anda. U gostima, Bolivijci su imali samo 24 odsto poseda lopte i to nam svakako daje naznaku kakav će biti obračun protiv Nasionala u Montevideu.

U prvoj utakmici između ovih timova Olvejz nisu uspeo da izgradi sigurnu prednost, iako je ostvario važnu pobedu miimalnim rezultatom. Darlison Rodriguez je već u 13. minuta igre, doveo bolivijski tim do prednosti. Albirohodi su do kraja susreta uspeli da ostvare impozantnu statistiku od skoro 70 odsto poseda lopte i 20 udaraca ka golu rivala, u odnosu na samo četiri koliko je imao Nasional, koji se branio najbolje što je mogao.

Sada je tendencija da Nasional ostvari sve ono što je Olvejz Redi uspeo u visinama Anda i da se plasira u grupnu fazu najjačeg takmičenja na tlu Zelenog kontinenta.

KOPA LIBERTADORES - KVALIFIKACIJE, POSLEDNJA RUNDA ( REVANŠI)

Sreda

Palestino - Nasional Asunsion 1:3 (0:1), prvi meč: 2:0, penalima 3:1

/Suarez 85 - Duarte 45, Lugo 48, Alfaro 67/

Četvrtak

RB Bragantino - Botafogo 1:1 (0:0), prvi meč: 1:2

/Talison 86 - Žunior Santos 76/

Kolo Kolo - Sportivo Trinidense 2:1 (2:1), prvi meč: 1:1

/Hil 4, Karlos Palasios 31 - Flores 33/

Petak

01.30: (1,17) Nasional (6,50) Olvejz Redi (14,0), prvi meč 0:1

***kvote su podložne promenama

PIŠE: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Olvejz RediNasionalJužna AmerikaKopa Libertadores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara