Luis Ibanjez (©MN Press)
Luis Ibanjez (©MN Press)

Nastavlja se Prva liga Srbije: Zvezdina filijala testira superligaške ambicije Javora

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.02.22. | 10:31

Mečom u Ivanjici danas (15.00) kreće drugi deo sezone u drugoligaškoj konkurenciji

Nastavlja se i drugoligaški karavan u Srbiji. U narednih devet kola vodiće se velika borba za ulazak u prvih osam koji nastavljaju trku za Superligu. Inđija je završila godinu na čelu i korača ka povratku u elitni rang. Prvi deo šampionata je protekao u veoma neizvesnim mečevima, pa i lider ima tri poraza.

Jedan od timova koji će se boriti za ulazak u Superligu je Javor. Izabranici trenera Milovana Milovića loše su počeli, ali kako je sezona odmicala bili su sve bolji. U prvom meču u 2022. godini, Ivanjičani danas (15.00) na stadionu kraj Moravice dočekuju Grafičar, filijalu Crvene zvezde koja se grčevito bori za opstanak.

Izabrane vesti

Javor je tokom zime doveo iz subotičkog Spartaka Milana Marčića, Senegalca Mamadu Dijatea, Nigerijca Ugočukvua Oduenjia, a u ekipi su ostali veterani, nekadašnji fudbaleri Partizana, Obiora Odita i Eliomar, a tu je i nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Ibrahim Tanko. Cilj je povratak u elitu.

15.00: (1,28) Javor (5,00) Grafičar (10,0)

Beograđani imaju najmlađi sastav u ligi. Kao i Ivanjičani, loše su startovali, dugo su bili na dnu, ali u finišu prošle godine su osvojili sedam bodova na tri meča, pa su sada u igri i za plej-of. Nekadašnji trener omladinaca Crvene zvezde, sada kormilar Grafičara Marko Neđić ne može da računa na iskusnnog napadača Dejana Vidića. On ima povredu prepona i neće ga biti na terenu još tri nedelje. Kapiten Grafosa, Argentinac Luis Ibanjez je rovit, ali će igrati danas, kao i štoper Matija Mrkela.

U prvom delu šampionata, Javor je dobio Grafičar u Beograd sa 2:1. Poveli su domaćini pogotkom Vidića, ali su Luković i Tanko doneli tri boda Ivanjičanima. Javor je ove sezone na 10 mečeva pred svojim navijačima dobio šest duela, dva u nizu, a ima i po dva poraza i remija. Beograđani su najgori gosti u ligi, imaju samo tri boda na 10 utakmica, odnosno jedan trijumf i čak devet poraza. Grafičar na pet poslednjih gostovanja nema ni bod, ali ni postignut gol.

PRVA LIGA – 22. KOLA

Petak

15.00: (1,28) Javor (5,00) Grafičar (10,0)

***kvote su podložne promenama

Subota

13.00: Budućnost D. - Mladost GAT

13.00: Inđija – Mačva

13.00: Kabel – Timok

13.00: Loznica – Zlatbor Čajetina

13.00: Rad – Bačka

13.00: Radnički S. M. - Žarkovo

Nedelja

13.00: Železničar – IMT





tagovi

Prva liga SrbijeJavorGrafičarPLS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara