Natho protiv Rubina (© Star sport)
Natho protiv Rubina (© Star sport)

Natho je za VAR: Uvedite ga u Superligu, pomaže sudijama

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.01.21. | 14:51

„Mogu još bar dve, tri godine da igram na vrhunskom nivou“, kaže Partizanov Izraelac

Prošle su dve godine otkako je Partizan prvi zatražio da se na superligaške terene uvede VAR. Isprava je FS Srbije odbio predlog, zatim nagovestio da je spreman za inovacije, ali se od decembra 2018. stvari nisu pomerile dalje od javne reči. Ništa konkretno nije preduzeto da ovdašnji fudbal prati moderne trendove, a posle čelnika i trenera, zalažu se i fudbaleri crno-belih da se dosadašnja praksa promeni.

Primera radi, saglasan je Bibars Natho sa idejom da ono što postoji u zemljama u kojima je igrao (Rusija i Grčka) postane svakodnevica i u ligi čiji je deo godinu i po .

Izabrane vesti

Smatram da bi bilo dobro da se uvede VAR. Pomoglo bi sudijama. Trebalo bi da ga koriste“, u tri rečenice je Natho predočio da je za inovacije.

Jednako kao i za ostanak u Humskoj sve do kraja ugovora, do juna 2022.

Rekao sam da ne vidim razlog da ne ostanem ukoliko se budem dobro osećao i ako u klubu budu zadovoljn. U ovom trenutku je tako. Srećan sa, klub je zadovoljan. Ako budem uživao, moguće je da ostanem do kraja. Smatram, inače, da mogu još bar dve, tri godine da igram na vrhunskom nivou“.

U emisiji klupske televizije, Natho je odgovarao na pitanja navijača. Jedno se ticalo da li je pomišljao da napusti klub posle promene Sava Miloševića koji je bio aktuelan kad je dolazio.

Savo me je doveo u Partizan i imali smo jako dobro razlike. Kada je otišao, bio sam sa reprezentacijom, nisam razmišljao o tome. Po povratku sam sreo novog trenera, ukazao mi je poštovanje i rekao mi šta očekuje od mene i da želi da ovako nastavim. Nije bilo lako za mene, jer sam imao dobar odnos sa Savom, sviđa mi se kao trener, al u fudbalu se nekad treneri menjaju“.

Postao je Izraelac važan faktor i kod Aleksandra Stanojevića.

Veoma dobar trener, traži mnogo od igrača, zahteva naporan rad. Na početku nismo imali mnogo vremena, bila je i reprezentativna pauza. Sad imamo dovoljno vremena da igramo zajedno i budemo bolji nego ranije“, dodao je Natho.


tagovi

FK PartizanVAR tehnologijaBibars Natho

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara