Foto: Starsport
Foto: Starsport

Natho: Morali smo da pobedimo u Subotici i to smo i učinili

Vreme čitanja: 3min | pon. 07.03.22. | 12:27

Izraelac zadovoljan nakon nova tri boda na kontu Partizana

Minimalnom pobedom na gostovanju Spartaku fudbaleri Partizana očuvali su prednost od dva boda u odnosu na Crvenu zvezdu i zadržali čeonu poziciju u šampionskoj trci. Lider Superlige otpor rivala slomio je u 84. minutu iz jedanaesterca koji je u vođstvo pretočio Bibars Natho. Izraelac je rutinskom egzekucijom još jednom doneo crno-belima dragocene bodove, a posle susreta u Subotici napravio je rezime.

Izabrane vesti

"Utakmica je bila izuzetno teška. Protivnik je veoma borben, igra dobro, drugačije. Nadam se da ćemo biti sve bolji u narednim mečevima. Nije bilo lako, teren nije bio sjajan, ali u nastavku sezone nema izgovora, morali smo da pobedimo i to smo i učinili", kazao je Natho.

Iskusni fudbalski arhitekta dokazao se kao siguran izvođač penala, međutim i posle brojnih realizovanih jedanaesteraca priznaje da postoji pritisak pred svaki naredni.

„Svaki penal stvara pritisak. Nije bilo trave, morao sam da nameštam loptu kao kada se dete igra napolju, pa šutira sa drugarima. Ipak, srećan sam što sam pomogao ekipi da dođemo do tri boda".

Mirna mreža dodatno je obradovala Natha koji je pohvalio učinak Nemanje Stevanovića, čuvara mreže koji je idealno iskoristio šansu da se pre Aleksandra Popovića nađe među stativama.

"Postigli smo dobar rezultat. Svaki igrač mora na svakoj utakmici da radi svoj posao. Neca je branio sjajno. Ne mislim da su imali mnogo šansi, ali kada je bilo potrebno Stevanović je bio tamo gde treba. Defanziva počinje od napada, preko igrača na sredini terena do golmana. Svako mora da pruži maksimum. Nije bila sjajna utakmica, ali je bila dobra borba. Svima nam je bilo teško da se koncentrišemo, da pobedimo, ali kao što sam rekao, nema izgovora".

Pobeda je ujedno predstavljala lep uvod u duel sa Fajenordom zakazan za četvrtak u Humskoj.

"I dalje ne znamo ništa o njima, zato što se nismo koncentrisali na njih, mislili smo samo o jučerašnjoj utakmici i Superligi. Sada imamo dan odmora, a sutra ćemo početi da radimo pripremu za Fajenord. Naravno, daćemo sve od sebe, ali moram reći, takođe, da je naš rival u vrhu svoje lige. Naravno, želimo da predstavimo klub i navijače, da pružimo dobru utakmicu i prođemo u narednu rundu takmičenja imamo tri dana da se pripremimo i to ćemo uraditi na najbolji način".

Podrška navijača značajan je adut crno-belih.

"Govorim to stalno - potrebni su nam naši navijači i trebaju nam sve više. Potreban nam je pun stadion za svaku utakmicu, i u prvenstvu zato što smo u teškoj situaciji. Imamo još nekoliko utakmica do plej-ofa, i moramo da budemo u punoj snazi na svakoj od njih. Svi pokušavaju da nas pobede, ali možemo da iznesemo taj teret. Srećan sam što su nas navijači podržavali i bodrili tokom cele utakmice i zbog toga im se zahvaljujem. Ne želimo od 5 do 10 hiljada ljudi, želimo 15, 20 hiljada, pun stadion. Samo zajedno možemo da stignemo do zacrtanog cilja", rekao je Natho.

STEVANOVIĆ: PONOSAN NA SAIGRAČE

Nemanja Stevanović, golman Partizana, takođe je istakao zadovoljstvo posle pobede u Subotici.

"Gledam da iskoristim svaki minut na terenu, da pomognem ekipi da osvojimo titulu. Naravno, lakše je kada imaš kontinuitet, ali mi je svakako drago što sam u takvoj formi da kad god stanem na gol, svi mogu da budu sigurni u mene, kao što i ja osećam tu sigurnost koju prenosim i na ekipu. Odbrana kreće od napada tako da smo svi juče izginuli na terenu, pokazali zajedništvo u ovakvoj situaciji zbog čega sam preponosan", kazao je čuvar mreže crno-belih


tagovi

Bibars NathoNemanja StevanovićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara