Tangi Ndombele i Korentan Toliso (©Reuters)
Tangi Ndombele i Korentan Toliso (©Reuters)

Ndombele na prodaju, Bajern ponudio Tolisoa i 20.000.000 evra - Totenhem rekao "ne"

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.08.21. | 12:59

Francuski vezista ima cenu - 60.000.000 evra

Dve godine posle rekordnog transfera, Tangi Ndombele je na izlaznim vratima kluba. Totenhem je rešen da ga proda, ali i da vrati veći deo uloženog novca. Bajern je pokucao na vrata i ponudio igrača i novac - Korentana Tolisoa i 20.000.000 evra. Nije bilo dovoljno.

Stigao je pre dve godine kao veliko pojačanje - najskuplje u istoriji kluba. Izdvojio je Totenhem 63.000.000 evra i njegovim angažovanjem planirao da nagradi trenera Maurisija Poketina za plasman u finale Lige šampiona. Želeli su da podignu lestvicu u klubu, ali nisu stvari ipak tekle onako kako su se nadali.

Izabrane vesti

Najpre je Poketino posle serije loših rezultata ostao bez posla, pritom i nije ostvario najbolju saradnju sa francuskim vezistom. Mučio se bivši igrač Liona, čini se da je tek pod palicom Žozea Murinja pokazao šta ume, ali samo na trenutke.

Nova sezona i promena trenera dovele su do toga da za Ndombelea više nema mesta u timu. Nuno Espirito Santo je jasno potvrdio da ne računa na Francuza, kada je istakao da nije u njegovim planovima za susret sa bivšim klubom - Vulverhemptonom. Uprava je spremna da ga proda, ali samo ako neko ponudi 60.000.000 evra.

Bajern je izašao sa vrlo konkretnom i čini se sasvim adekvatnom ponudom. Već neko vreme je poznato da Bavarci ne računaju na Tolisoa, ali u pitanju je francuski reprezentativac, koji bi bez sumnje mogao da posluži Espiritu Santu. Pritom bi Nemci u njegov kofer ubacili i ček na 20.000.000 evra. Izgleda ipak da Sparse zanima samo novac.

Zamenu su već pronašli. U pitanju je Pape Matar Sar, 18-godišnji fudbaler Meca. Naravno, ne bi mladi Senegalac odmah mogao da se nada šansi, ali očigledno da su skauti Pevaca videli nešto u njemu. Kvalitete koji su pre svega potrebni novom šefu struke. Dve strane su navodno u završnim pregovorima, a govori se o sumi od 10.000.000 evra.



tagovi

letnji prelazni rok 2021Tangi NdombeleKorentan Toliso

Obaveštavaj me

Bajern
Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara