Komentari na vest

Ne znate šta ste propustili treći put

(

(ko)lektor

pre oko 1 godinu

Lacio, Lacija, Laciju, Lacio, Lacio, Laciom, Laciju. Evo, da olaksam. LaciJom ne postoji, a nije prvi put da tako pise ovaj veliki "novinarski i fudbalski strucnjak"
D

Drug detektor pardon lektor

pre oko 1 godinu

Nisi u pravu.
M

Mikki

pre oko 1 godinu

Igrom slučaja cu biti u Napulju kada se bude igralo zadnje kolo prvenstva. Neću ići na utakmicu, ali jedva čekam da vidim na šta će to da liči na ulicama. Iako nisam navijač Napolija, jako mi je drago što će taj grad dobiti priliku da opet slavi titulu. Uz sve predrasude koje se gaje prema njima, siromaštvo juga nasuprot severu i sve to - Napolitanci su sjajni gostoljubivi ljudi.
K

Kvara

pre oko 1 godinu

Vidjeces druze, ne znam jesi li ranije bio.. U periodu kada sam ja bio turisticki u Napulju (kraj februara), postepeno su poceli kititi i farbati citav grad, jer to tamo nece biti zurka ni festa vec pravi karneval. Fudbal im je sve, mislim da su tamo Maradona i Napulj ispred Boga i porodice, nevjerovatno je koliki su fanatici. Vjeruj da sam planirao opet otici bas na tu zadnju utakmicu, ali bilo kakav smjestaj u periodu maj-juni je unaprijed bio bookiran, smjestaji od onih najprosjecnijih za 15/20e do onih hotelskih od 600-800e.. To ce biti nevidjena ludnica nekoliko sedmica. Moj savjet, nauci par talijanskih rijeci/pozdrava, obuci dres Argentine ili Napolija i kao turistu ce te drzati na dlanu, cak sta vise bice otvoreniji u namjeri da ti pokazu grad, gdje se sta nalazi i sl.
t

todos

pre oko 1 godinu

Boze, cuvaj Napoli!