Pike, Buskets i Alba (©AFP)
Pike, Buskets i Alba (©AFP)

Neće se završiti s Kumanom, Barselona gleda ka "veteranima" i traži krivce u svlačionici

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.10.21. | 19:56

Promene u stručnom štabu neće biti jedine, već slede i u igračkom kadru

Posle nekoliko sedmica klackanja na ivici provalije uprava Barselone gurnula je Ronalda Kumana u istu i tako stavila tačku na neslavnu epizodu holandskog stručnjaka tokom jednog od najtežih perioda u klupskoj istoriji.

Još se čeka zvanična potvrda navodnog dogovora Barselone sa legendarnim vezistom Ćavijem Ernandezom, koji je rečima “maksimalno sam fokusiran na posao u Al Sadu“ ostao zakopčan do grla po pitanju njegovog povratka, ali praktično svi relevantni izvori iz Katalonije tvrde da je sve završeno, čak i da će nekadašnji kapiten kao šef stručnog štaba debitovati 6. novembra protiv Selte.

Izabrane vesti

Subota, 21.00: (1,30) Barselona (6,25) Alaves (10,0)

Dok se to ne dogodi, fokus medija je na poslednja dešavanja u klubu jer navodno rastanak s Kumanom ne znači i kraj čistke! Prema tvrdnjama lista Sport, posle trenera sada je fokus na svlačionici gde vodeći ljudi Barselone traže krivce za loše rezultate na početku nove sezone. Navodno su u fokusu veterani Serhio Buskets, Đordi Alba i Đerar Pike, jer su označeni kao glavni krivci za trenutno rasulo ekipe na terenu. Njih trojica su, uostalom, bili ključni činioci Kumanovih planova i taktike tokom poslednjih godinu i kusur. Razlog zašto su baš njih trojica na radaru je jasan – niko od njih ne igra ni blizu onoga što se od očekuje. Pogotovo su slabo izgledali u porazu od Rajo Valjekana u sredu uveče i očigledno je to kap koja je prelila čašu.

Svi oni su letos prihvatili smanjenje plate u teškoj ekonomskoj situaciji za klub, ali kako Sport navodi sada nije isključen i njihov odlazak iz kluba. Da li već u januaru ili na leto, što je mnogo realnije, ostaje da se vidi. Naravno, pre svega će to zavisiti od reči novog trenera koji će na uvid dobiti kakva je situacija u klubu, pre nego što napravi rezove. Neće biti lako Ćaviju, jer se radi o njegovim bivšim saigračima, ali očigledno je došlo vreme za velike promene u igračkom kadru.

Podsetimo, Buskets je već dve godine u stalnim spekulacijama oko izlaznog transfera, dok klub bezuspešno pokušava da nađe adekvatne zamene za dvojac iz poslednje linije, što već neko vreme samo otežava posao ljudima iz sportskog sektora.

Ćavija čekaju pune ruke posla.



tagovi

Serhio BusketsRonald KumanĆaviĐerar PikeĐordi Alba

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara