Marko Neđić (©Starsport)
Marko Neđić (©Starsport)

Neđić o žrebu: Priželjkivao sam Partizan, nisam hteo jedino Zvezdu

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.11.23. | 12:02

Grafičar u osmini finala Kupa Srbije igra protiv najvećeg rivala svog bratskog kluba

Sudbina je htela da se u osmini finala Kupa Srbije Partizan sastane sa filijalom svog najvećeg rivala, Grafičarom. Meč će se igrati na stadionu u Humskoj, čime se crno-belima dodatno pojačava uloga favorita, ali trener razvojnog tima Crvene zvezde, Marko Neđić, ističe da se njegovi fudbaleri ne plaše zvučnog rivala i da će duel sa Partizanom pokušati da iskoriste za napredak u svojim karijerama.

Izabrane vesti

"Biće to prava, muška utakmica", najavljuje Neđić.

Mladi trener je već vodio Grafičar u nekoliko okršaja sa timovima iz Mozzart Bet Superlige i nada se da bi njegovi puleni mogli da ponove dobra izdanja iz tih duela.

"U prethodnoj sezoni igrali smo u Kupu protiv Vojvodine i mislim da smo ostavili sjajan utisak, eliminisani smo nakon jedanaesteraca. Takođe i u prijateljskim utakmicama protiv TSC-a, kao i nedavno protiv Spartaka u Kupu smo pokazali da nam odgovara kada naspram sebe imamo timove iz najvišeg ranga. To je za naš mladi tim veliki motiv", ističe Neđić, a pomenutim utakmicama treba dodati i prošlosezonski baraž za mesto u Mozzart Bet Superligi, kada se surdulički Radnik dobro pomučio da eliminiše tim sa Topčiderske zvezde.

U prošlom kolu masovnijeg domaćeg takmičenja Grafičar je kao domaćin savladao Spartak iz Subotice 2:0. Veruje Neđić da i protiv Partizana njegova ekipa može da odigra na visokom nivou bez obzira na razliku u iskustvu igrača dva kluba.

"Mi smo ponosni na naše opredeljenje i odluku da igramo sa mladim igračima. Utakmica protiv Partizana za moje igrače biće pravi izazov i veliki ispit. Naravno da im ne pretimo, naprotiv, Partizan je favorit, imamo respekt prema njima ali se ne plašimo i ne predajemo. Mi smo Zvezdin razvojni tim i moji igrači imaju veliku priliku da napreduju u utakmici sa crno-belima. Znamo ih dobro, prpremićemo se na najbolji mogući način. Biće to prava, muška utakmica", uverava 33-godišnji strateg, koji je pre dolaska u Grafičar radio sa mlađim selekcijama crveno-belih.

Otkrio je Neđić da se uoči žreba čak i nadao da će kuglice spojiti Grafičar i Partizan.

"Jedina želja koju sam imao pre žreba bila je da ne izvučemo Crvenu zvezdu. Iskren da budem, priželjkivao sam Partizan. To sam rekao i njihovim predstavnicima kada smo se sreli, prilikom nedavnog večitog derbija pionira".

Obećao je mladi trener da će njegova ekipa i protiv Partizana pokušati da igra ofanzivno i napadne rivala od prvog minuta.

"Mi smo kao klub koji predstavlja razvojni tim Crvene zvezde uvek ofanzivno orijentisani. Svi znaju način na koji igramo i sigurno da nećemo odstupiti od napadačkog stila i fudbala na gol više. Nama je ova utakmica idealna prilika da se potvrdimo kao najbolja sredina za rad sa mladim fudbalerima. Uveren sam i da svi moji momci imaju kvalitet da igraju u Mozzart Bet Superligi", jasan je Marko Neđić.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------




tagovi

Kup SrbijeGrafičarFK PartizanMarko NeđićFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Partizan
FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara