Nejmar (©Reuters)
Nejmar (©Reuters)

Nejmar propušta i revanš sa Barsom

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.03.21. | 12:33

Pari Sen Žermen nije uspeo da prođe dalje od osmine finala Lige šampiona bez brazilskog fudbalera na terenu

Kada se pre mesec dana povredio u utakmici protiv Kaena, optimistično su u PSŽ-u verovali da bi mogao da im pomogne makar u revanš meču osmine finala elitnog takmičenja sa Barselonom. Kako su Sveci stvorili lepu zalihu pred duel na svom stadionu (4:1 na Kamp Nou), doneta je odluka da se ipak ne rizikuje sa Nejmarom, pa će Brazilac propustiti i drugi susret protiv bivšeg tima (sreda, 21.00), potvrđeno je iz kluba.

Čak se i prethodnih dana najavljivalo da bi mogao da se nađe u ekipi, makar kao talija, jer bez njega Pari Sen Žermen nije uspeo da izbori plasman u četvrtfinale Lige šampiona od 2017. godine. Najpre ih je izbacio Real, kada je Nejmar propustio revanš, potom je u osmini finala pre dve godine bio bolji Mančester junajted. Sada je jasno da će najskuplje plaćeni igrač svih vremena propustiti i drugi duel sa Kataloncima, koje je pre četiri godine napustio kako bi za 222.000.000 evra pojačao klub sa Parka prinčeva.

Izabrane vesti

Povredio je 29-godišnji fudbaler primicač u susretu sa Kaenom 10. februara, a susret sa Blaugranom biće sedmi koji će propustiti. Minule sedmice je počeo da radi sa ekipom, ali je imao treninge slabijeg intenziteta, pa je procenjeno da bi bilo isuviše rizično da nastupi protiv Barselone. Tako će nastaviti sa oporavkom, a u narednim danima će biti napravljena nova procena.

Brazilac je u tekućoj sezoni upisao svega 18 nastupa u svim takmičenjima, postigao je 13 golova i ubeležio šest asistencija. Često je odsutan u ovom periodu, tačnije propuštao je utakmice krajem februara i početkom marta od sezone 2014/15. Uglavnom su ga povrede odvajale od terena, ali je u par navrata odrađivao i suspenziju, a interesantno je da je 11. marta rođendan njegove sestre Rafaele Santos.

Maurisio Poketino za sudar sa španskim gigantom neće moći da računa ni na povređenog Huana Bernata, Mojza Kena (u izolaciji zbog virusa korona), kao ni na rezervnog golmana Serhija Rika, koji je propustio jutrošnji trening zbog privatnih razloga.



tagovi

Nejmar

Obaveštavaj me

PSŽ
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara