Nekad su na njih potrošili 278.000.000 evra, danas se jedva 'skućili'...

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.09.23. | 08:08

Kutinjo u Kataru, Pepe u Turskoj...

Prelazni rok u najjačim ligama Evrope je zatvoren, zavesu čak spustili i Saudijci, koji su ovog leta napravili pravi dar-mar na tržištu, ali u poslednjih nekoliko sati ipak su završena dva velika transfera. Ili bolje reći - dva velika imena, nekada velike zvezde, pronašle su nove klubove.

U pitanju su Filipe Kutinjo (31) i Nikola Pepe (28).

Izabrane vesti

Brazilac i Francuz nalaze su velikom padu već godinama i jasno da je nisu mogli da biraju. Velikani ih odavno ne merkaju, čekali su, čekali i na kraju završili u klubovima koji su daleko ispod njihovog renomea, ali očito spram aktuelnih igračkih mogućnosti.

Kutinjo je poneo 'devetku' katarskog Al Duhaila, dok će Pepe predvoditi napad ambicioznog Trabzona koji sa klupe predvodi Nenad Bjelica, a partner u navali trebalo bi da mu bude doskora najbolji igrač zagrebačkog Dinama Mislav Oršić.

Kada je Filipe Kutinjo u pitanju Aston Vila nije uspela da ga se reši zauvek. U pitanju je jednogodišnja pozajmica. Dobra stvar po engleski klub jeste to što Al Duhail preuzima kompletnu platu, a ona je jedna od najvećih u klubu.

Brazilac ima ugovor sa Vilom sve do leta 2026. godine...

Nikola Pepe je jedna od većih promašenih investicija Arsenala. Plaćen je čak 80.000.000 evra avgusta 2019, a otišao je za džabe. Kao slobodan igrač.

Šta je još zanimljivo...

Dvojica igrača na koje je svojevremeno potrošeno neverovatnih 278.000.000 evra kombinovano (na njihova dovođenja, za obeštećenja), nisu bili ni blizu angažmana u nekom od velikih evropski klubova.

Završili su kako su završili ovog leta, a utisak je da će i u budućnosti njihove karijere ići samo silaznom putanjom.


tagovi

Filipe KutinjoNikola Pepe

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara