Andrea Pirlo
Andrea Pirlo

Neki novi Pirlov Juventus budućnosti

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.01.21. | 08:10

Bjankoneri nastavljaju sa ulaganjima u mlade igrače

Prilično je ovo tih zimski prelazni rok za Juventus, ali daleko od toga da Stara dama ništa ne radi. I te kako radi na dovođenju igrača koji će joj obezbediti mirnu budućnost. U vremenima kada finansijska kriza ljulja velike klubove i najavljuje neizvesna vremena, Juventus je zauzeo zanimljiv kurs malih ulaganja koja će ih kasnije možda lišiti velikih troškova.

Juventus je odlučio da jača svoju U-23 ekipu koja se takmiči u Seriji C i iz koje je već nekoliko igrača debitovalo za prvi tim kod Andree Pirla ove sezone.

Izabrane vesti

Mladi italijanski stručnjak je tokom ove sezone već lansirao Đanluku Frabotu kao ozbiljnu opciju na levom beku, a minutažu su dobili mladići poput Radua Dragušina, Manola Portanove, Veslija, Hamze Rafije, Kozima da Grake, Alesandra di Parda, Đakoma Vrijonija... Sinoć je u startnoj postavi u četvrtfinalu Kupa Italije debitovao 19-godišnji Alesandro Fađoli.

„Juve je bio prvi i jedini klub koji je napravio U-23 tim i mislim da je to sjajan potez za razvoj ovih mladića. Jedna je stvar kada priključite igrače iz omladinskog tima, a potpuno druga kada dođu sa iskustvom igranja u Seriji C. Mislim da bi i drugi klubovi trebalo da razmisle o ovome. Mladi Fađoni je interesantan igrač i trenira sa nama već neko vreme. Došao je kao ofanzivni vezni, ali vidim ga i kao plejmejkera zbog pregleda igre“, rekao je Pirlo koji je prošle sezone trenirao Juventusov mladi tim.

Juventus je ove zime za U-23 ekipu već doveo Abdulaja Daboa iz Nanta, Danijelea de Martina iz Pro Verćelija, Marlona Akea iz Marselja, a sledećeg leta stiže i Kristofer Lungoji iz Lugana. Iz Đenove je za 10.000.000 evra kaparisan 19-godišnji Nikolo Rovela kao pojačanje za prvi tim od sledećeg leta.

Iz Đenove bi i kao veliko pojačanje ovih dana mogao da dođe napadač Đanluka Skamaka (22). On na Marasiju igra kao pozajmljen igrač Sasuola sa kojim će Juve danas da počne zvanične pregovore. Juventus se raspituje za uslove pod kojima može da dovede Skamaku, a Sasuolo pristaje na pozajmicu jedino ako bude obavezan otkup od 20.000.000 evra. Sve navodi na to da će dva kluba da se dogovore i da će jedan od od najtalentovanijih italijanskih fudbalera zadužiti opremu Bjankonera u drugom delu sezone.

Takođe, dva kluba rade i na zajedničkom transferu levog beka Liberata Kaćaćea (20). U pitanju je reprezentativac Novog Zelanda sa italijanskim korenima koji trenutno igra za belgijski Sent Tron. Juventus pokušava sličan recept u sinergiji sa Sasuolom kao što je bilo prilikom dolaska Demirala u Italiju. To znači da ga Sasuolo kupi za nekih 5.000.000 evra, ali da ga obeća Juventusu za veće pare posle godinu ili dve kada ga razigra. 

Uostalom, najveća prodaja Juventusa u istoriji je bio transfer Pola Pogbe nazad u Mančester Junajted za 105.000.000 evra pošto su ga prethodno doveli iz omladinaca za nekoliko stotina hiljada evra. Neki od pomenutih mladića bi mogli da budu novi Pogba.  

Pomenimo da u Juventuovom timu ozbiljne uloge već igraju mladi, a iskusni fudbaleri poput Dejana Kuluševskog (20), Matijsa de Lihta (21), Vestona Mekenija (22), Meriha Demirala (22), Federika Kjeze (23), Rodriga Bentankura (24) i jasno je da u Torino razmišljaju na duže staze gde možda neće morati da plaćaju ogroman novac za pojačanja.


tagovi

Đanluka SkamakaZimski prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara