Luka Gurna Duat (Foto: ©AFP)
Luka Gurna Duat (Foto: ©AFP)

Nema mu ravnog u Austriji: Salcburg obara rekord za tinejdžera

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.07.22. | 19:28

Luka Gurna Duat stiže na Red Bul Arenu za 15.000.000 evra

Ume Salcburg da proda igrača za veliki novac, ali isto tako zna i da "istrese džak para", svestan da će mu se posle nekoliko sezona višestruko vratiti. Sila je postao otkako je pao u ruke Red Bula, pa poslednjih godina ne samo što vrši rekordne izlazne transfere, već postavlja rekorde po pitanju ulaznih. I kako stvari stoje uskoro će ga ponovo oboriti.

Ugledni francuski Ekip javlja da je austrijski šampion postavio dogovor sa Sent Etjenom oko kupovine Luku Gurne Duata. Obeštećenje će iznositi 15.000.000 evra i Salcburg će pomenutu sumu odmah uplatiti na račun francuskog kluba, a obavezao se da novopečenom drugoligašu prosledi i 15 odsto od narednog transfera.

Izabrane vesti

Ponavljamo, radi se o najvećoj kupovini ne samo Salcburga, već i austrijskog fudbala generalno. Doskorašnji rekord držao je Brenden Aronson, plaćen Filadelfiji pre godinu i po dana 12.700.000 evra. Isti igrač od pre desetak dana je transferom u Lids postao najveća prodaja (32.850.000) u istoriji tamošnje Bundeslige.

Ako se vratimo nekoliko godina unazad, videćemo da su poslednjih šest najskupljih ulaznih transfera delo Salcburga. Prvi sledeći na listi je Šturm koji je davne 2001. godine platio Šarlsa Amou nešto manje od 4.000.000 evra.

Što se tiče Gurne Duata, u pitanju je 18-godišnji defanzivni vezni igrač koji je prethodne dve sezone bio standardan u timu francuskog velikana (65 utakmica) i tako privukao pažnju klubova iz pet najjačih evropskih liga. Konkretno Sautempton, Brajton, Ajntrah i Atalanta su pokazali interesovanje za 185 centimetara visokog vezistu, ali je član U-19 reprezentacije Francuske procenio da je Salcburg najbolja sredina za njegov dalji razvoj, a u donošenju odluke pomogla mu je činjenica što će za razliku od većine pomenutih klubova, na Red Bul Areni igrati Ligu šampiona.


tagovi

Luka Gurna DuatLetnji prelazni rok 2022Red Bul SalcburgSalcburgSent Etjen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara