Sa prethodnog derbija (© MN Press)
Sa prethodnog derbija (© MN Press)

Nema odlaganja derbija

Vreme čitanja: 1min | pet. 16.10.20. | 09:21

Ako dođe zahtev razmatrali bi ga medicinari

Prisustvo virusa korona potvrđeno je na stadionu „Rajko Mitić“, u Humskoj 1 su zasad svi negativni. Dok je Dejan Stanković u hendikepu, jer ne može da računa na Mirka Ivanića i Gelora Kangu, Aleksandar Stanojević ima na raspolaganju sve igrače i nada se da će tako ostati kad u „Zemunelo“ stignu rezultati testiranja na prisustvo antitela.

Po kuloarima je već počelo da se pominje kako bi, za slučaj da broj inficiranih danas i sutra poraste, moglo da dođe do pomeranja 163. večitog derbija, zakazanog za nedelju. To što se priča ne mora da znači da je tačno, zbog čega iz kancelarije Zajednice Super i Prve lige Srbije ističu da će se najznačanija utakmica srpskog klupskog fudbala igrati u predviđenom terminu. Da nikakvog pomeranja neće biti.

Izabrane vesti

Nije se ni pričalo o tome“, ističe Darko Ramovš, generalni sekretar Zajednice u kratkoj izjavi Sportskom žurnalu.

Iako bi Crvena zvezda, možda, imala pravo da zahteva pomeranje utakmice, s obzirom da su dva projektovana startera zaražena, niko sa Marakane nije uputio zvančnicima takav predlog. Zasad.

„Procedura je jasna, ukoliko takav zahtev dođe razmatrala bi ga prvo medicinska komisija Fudbalskog saveza Srbije. Crvena zvezda ima dosta iskustva sa testiranjem na evropskoj sceni ove sezone. Ivanić i Kanga neće moći da igraju ni protiv Hofenhajma u četvrtak“, dopunio je Ramovš.

Dakle, igra se. U nedelju od 17 časova. Bez publike.



tagovi

163. večiti derbiDarko RamovšZajednica Super ligeFK PartizanFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Partizan
FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara