Majke i Nikao (©AFP)
Majke i Nikao (©AFP)

Nema popusta u klasiku Choque-Rei: Palmeiras punom snagom na Sao Paulo

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.03.24. | 21:55

Trikolorima derbi važniji kako bi se plasirali u četvrtfinale takmičenja

Još tri nepoznate ostale su u grupnoj fazi Paulistaa. Santos, Portugeza, Palmeiras, RB Bragantino i Inter de Limeira osigurali su prolaz u četvrtfinalu takmičenja, a u finalnom susretu pretposlednjeg 11. kola mogao bi da im se pridruži Sao Paulo posle sukoba sa velikim rivalom Palmeirasom u Kraljevskom dvoboju iliti Choque-Rei (23.55).

Trikolori su ponovo pobedili prošle srede, posle četiri utakmice bez trijumfa. Pozitivan rezultat protiv Intera de Limeire (3:0) dao je Sao Paolu više mira u borbi za plasman u četvrtfinale državnog šampionata Paulista. Sada je tim trenera Tijaga Karpinija lider Grupe D, sa 18 bodova u 10 odigranih mečeva.

Izabrane vesti

Sao Paulo ima veliki problem za klasik protiv Palmeirasa. Centarfor Džonatan Kaleri je suspendovan zbog trećeg žutog kartona, koji je pretrpeo protiv Intera de Limeire, i trebalo bi da ustupi mesto Lusijanu.

23.55: (2,50) Sao Paulo (3,05) Palmeiras (2,85)

Ostale mogućnosti za šefa struke Tijaga Karpinija za klasik su da priliku dobiju poznate vedete Lukas Moura i Hames Rodrigez.

S druge strane, Verdao stiže u okršaj sa zagarantovanim plasmanom u četvrtfinale i vođstvom u Grupi B. Tim trofejnog stratega Abela Fereire, međutim, i dalje ima za cilj da završi grupnu fazu sa najboljom kampanjom, a pobeda ove nedelje je ključna za cilj. Palmeiras je sakupio 24 boda, posle sedam trijumfa i tri remija. U poslednjem kolu Verdao je bio bolji od Portugeze sa 2:0 na strani.

Trener Abel Fereira će ići punom snagom u derbi. Na klupi bi trebalo da ima povratak desnog beka Mejkea, oporavljenog od povrede desne butine. Startna postava trebalo bi da bude veoma slična onoj koja je počela duel protiv Portugeze, sa Flakom Lopezom u vrhu navale.

Sao Paulo i Palmeiras sastali su se pre mesec dana u borbi za Superkup Brazila, i trofeju su se radovali Trikolori posle izvođenja penala.

---------------

Sve utakmice šampionata Paulistao možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

---------------

BRAZIL, PAULISTAO - 11. KOLO

Petak

Botafogo SP - Guarani SP 1:1 (1:0)

Subota

Korintijans - Santo Andre 3:2 (1:0)

Portugeza - Mirasol 1:0 (1:0)

Nedelja

Inter de Limeira - Ituano 2:0 (1:0)

Sao Bernardo - Agva Santa U TOKU

Ponte Preta - Novorizontino U TOKU

22.00: (2,20) RB Bragantino (3,15) Santos (3,25)

23.55: (2,50) Sao Paulo (3,05) Palmeiras (2,85)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PaulistaSao PauloPalmeiras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara