Karim Adejemi
Karim Adejemi

Nemački četvrtoligaš se oblizuje i čeka milione od Adejemija

Vreme čitanja: 1min | uto. 02.11.21. | 01:21

Stiže spas za posrnuli Unterhahing...

Karim Adejemi igra sezonu karijere. Momak kome je tek 19 leta eksplodirao je u dresu Salcburga ove godine, stigao da debituje za seniorsku reprezentacxiju Nemačke (čak i gol da postigne), pa u Mocartovom gradu s razlogom trljaju ruke i već vide debelu zaradu narednog leta.

Oblizuju se u Salcburgu, nema sumnje, ali razloga za nešto slično imaju i u nemačkom četvrtoligašu Unterhahingu. Nekadašnji bundesligaš iz okoline Minhena u teškoj je finansijskoj situaciji, proletos je ispao iz treće lige i trenutno za cilj ima da se makar zadrži u četvrtom rangu, ali zahvaljujući svom predsedniku Mandredu Švablu slamka spasa je tu - na dohvat ruke, javljaju nemački mediji.

Izabrane vesti

Švabl je, naime, prodajući Adejemija Salcburgu pre tri godine u ugovor ubacio klauzulu da Unterhahingu od iduće prodaje pripada čak 22,5 odsto novca. Dakle, ne radi se o 22,5 odsto od Salcburgovog profita, kako to obično klubovi ugovaraju u poslednje vreme, nego će u kasu Unterhahinga "čistih" 22,5 odsto od čitavog posla.

Procene su da bi austrijski šampion trebalo da inkasira oko 30.000.000 evra od transfera svog najboljeg igrača, što će reći da bi nemačkom klubu pripalo skoro 7.000.000. Radi se o cifri koja bi Unterhahingu osigurala dvogodišnji budžet.

Karim Adejemi postigao je 14 golova na prvih 20 utakmica ove sezone. Kao njegovi budući poslodavci najčešće se pominju Borusija Dortmund i Bajern, mada interesovanje pokazuje i više engleskih timova.


tagovi

Karim Adejemi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara