Viktor Gončarenko i Sandro Švarc (©Shutterstock, ©Reuters)
Viktor Gončarenko i Sandro Švarc (©Shutterstock, ©Reuters)

Nemački Policajac udara na rusku Vojsku

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.10.20. | 11:18

Gradski derbi u Moskvi. Sandro Švarc debituje na klupi Dinama koji je svih 10 utakmica u Premijer ligi Rusije ove sezone odigrao 0-2 gola. Armejci imaju četiri trijumfa u poslednjih pet kola

Ovaj vikend na Starom kontinentu prepun je gradskih derbija. Jedan od njih igra se u Moskvi – CSKA dočekuje Dinamo (15.30). Kada igraju Policajci u Premijer ligi Rusije za kladioce je sigurica tip 0-2. Bar je tako bilo dosad. Na svih 10 utakmica šampionata, Dinamo je odigrao meč na kome nije palo više od dva gola. Armejci imaju četiri pobede u prethodnih pet kola i diše za vratom vodećem tandemu, Zenitu i Spartaku, koji su u subotu upisali nova tri boda.

I ove sezone je najbolji igrač Armejaca Nikola Vlašić. Hrvat je postigao četiri gola, a nije igrao na početku sezone zbog povrede. CSKA u ovom šampionatu mnogo bolje igra na gostujućim terenima. Kod kuće ima samo šest bodova (po dve pobede i poraza), dok je na strani sakupio 13 bodova. Jedini poraz na gostujućim terenima bio je u Sankt Peterburgu od Zenita (1:2).

Izabrane vesti

Dinamo je trenutno na šestom mestu elitne lige Rusije, ali je primio najmanje pogodaka u ligi, samo pet, jedan manje od šampiona Zenita. Prošle nedelje, Plavi su pobedili Krasnodar na svom terenu sa 2:0. Sa klupe je tim predvodio Belorus Aleksandar Kulči. On je zamenio krajem prošlog meseca Kirila Novikova posle poraza od Himkija (0:1). Pre četiri dana, Dinamo je dobio novog trenera.

Sportski direktor kluba, Srbin Željko Buvač, doveo je mladog nemačkog stručnjaka Sandra Švarca (44). On dolazi iz čuvene škola za trenere Majnca gde su stasali i Jirgen Klop i Tomas Tuhel.

"Imali smo trojicu kandidata i odlučili se sa za Sandra. On je mlad, ali već iskusan. I zna da radi i sa zvezdama i sa talentima. Pun je energije, zna sa ljudima, a najveći plus mu je vizija fudbala, koja se poklapa sa našom filozofijom“, rekao je Buvač, dugogodišnji Klopov asistent, za novog trenera moskovskih Policajaca.

Dinamo je početkom meseca napustio i prošlogodišnji najskuplji igrač u istoriji kluba, Maksimiljan Filip (plaćen Borusiji iz Dortmunda 20.000.000 evra). Nemac je poslednjeg dana prelaznog roka otišao na pozajmicu u Volfsburg.

Prošle sezone na mečevima gradskih rivala pao je samo jedan gol. Na CSKA Areni slavio je Dinamo sa 1:0, dok je krajem juna u finišu prošlog šampionata bilo bez pogodaka. Zanimljivo da poslednjih godina više uspeha imaju gosti. Na šest mečeva u nizu Dinama i CSKA u Premijer ligi Rusije domaći tim nije osvojio tri boda.

Armejci četiri godine čekaju na trijumf protiv Policajaca na svom terenu. Poslednji put CSKA je dobio pred svojim navijačima u oktobru 2016. godine, kada je bilo 1:0. Na pet od sedam prethodnih utakmica ova dva tima dolazio je tip 0-2. Ako bi se tradicija nastavila trebalo bi opet da gledamo meč sa malim brojem golova. Četi Viktora Gončarenka dajemo malu prednost.

Za domaćina neće igrati suspendovani Islanđanin Hordur Bjorvin Magnuson. Van tima su i dalje povređeni Nabakin i Bistrovič. Pod znakom pitanje su i Alan Džagoev i Ilzat Ahmetov.

RUSIJA 1 – 11. KOLO

Subota

Zenit - Soči 3:1 (2:0)

/Karavajev 16, Jerohin 24, Santos 90 - Zaika 57/

Krasnodar – Rubin 3:1 (1:0)

/Kabelja 45p, Olson 52, Berg 93 - Starfelt 95/

Lokomotiva M. – Ufa 1:0 (0:0)

/Krihovijak 68/

Himki - Spartak Moskva 2:3 (0:0)

/Mirzov 48, Ajdovu 85 - Kokorin 58p, Pons 63, Larson 77/

Nedelja

13.00: (2,25) Arsenal Tula (3,10) Ural (3,50)

13.00: (2,80) Rotor (2,70) Tambov (2,80)

15.30: (2,25) CSKA M. (3,10) Dinamo M. (3,50)

18.00: (2,25) Rostov (3,10) Ahmat (3,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Rusija 1Rusijaruska premijer ligaCSKA MoskvaDinamo MoskvaRostovAhmatUral

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara