Aleksandar Pavlović (@AFP)
Aleksandar Pavlović (@AFP)

Nemci pišu: Pavloviću poziv za mlade, a prati ga i Nagelsman

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.03.24. | 12:32

Vezista Bajerna navodno izabrao Nemačku pre Srbije

Sjajnim igrama Aleksandar Pavlović izborio se ove sezone za mesto prvotimca Bajern Minhena, a uveo u trku fudbalske saveze Nemačke i Srbije. Momak srpskog porekla, ali rođen i odrastao u Minhenu, želja je i jednih i drugih, međutim, po informacijama poznatog novinara nemačke verzije Skaj Sporta, Florijana Pletenberga, trenutno je bliži dresu Nemačke. A on, ovaj put nažalost, retko greši...

Navodno će Pavlović biti pozvan za martovske mečeve mlade reprezentacije Nemačke protiv takozvanog Kosova i Izraela u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a uveliko se nalazi i na oku selektora A reprezentacije Nemačke, Julijana Nagelsmana.

Izabrane vesti

Direktor A reprezentacije Srbije, Stevan Stojanović izjavio je u utorak da je delegacija FSS uspostavila kontakt sa roditeljima 19-godišnjeg fudbalera, ali rečeno je da budu strpljivi i sačekaju na Aleksandrovu odluku do završetka Evropskog prvenstva koje će se održati narednog leta upravo u Nemačkoj.

Pletenberg, ipak, iznosi drugačije informacije i tvrdi da je Pavlović već odlučio da nastupa za Nemačku, za koju je u dva navrata nosio dres selekcije do 20 godina, i da će se odazvati pozivu Antonija Di Salva da zaigra za mladu reprezentaciju čime bi se dodatno nametnuo Julijanu Nagelsmanu. Dodaje se i da je selektor mlade reprezentacije Nemačke više puta uživo gledao Aleksandra Pavlovića, a poslednji put u sinoćnjem meču Lige šampiona sa Laciom, u kojem je pružio odličnu partiju i bio među najbolje ocenjenim igračima Bajern Minhena.

Uprkos tome što se ustalio u timu bavarskog velikana, Pavlović će morati da bude strpljiv po pitanju poziva u seniorsku reprezentaciju četvorostrukih svetskih prvaka i trostrukih evropskih. Očekivalo se da bi Nagelsman mogao da ga pozove za prijateljske mečeve sa Francuskom i Holandijom, ali novinar Skaja navodi da Nemci ne žele da žure i preskaču stepenike. Ipak, Platenberg ističe da neće biti veliko iznenađenje ukoliko mladi fudbaler dobije poziv za EURO.

Čini se da Nemci u ovom slučaju imaju jače adute u rukama nego Fudbalski savez Srbije, mada bi gužva u redovima Pancera na Pavlovićevoj poziciji mogla da ide u prilog čelnicima FSS. Podsetimo, Toni Kros je najavio povratak u nacionalni tim, tu je Paskal Gros, a značajnoj minutaži nada se i Robert Andrih.

Zvaničan spisak Julijana Nagelsmana za predstojeće prijateljske utakmice zakazan je za 14. mart.


tagovi

Aleksandar PavlovićFudbalska reprezentacija Nemačkefudbalska reprezentacija SrbijeFSSBajern Minhen

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara