Nagelsman (© Reuters)
Nagelsman (© Reuters)

Nemci u problemu: Moraju da plaćaju dva selektora i obeštećenje Bajernu

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.09.23. | 12:36

Promocija Julijana Nagelsmana će se odužiti

Dva smo sveta različita. Nije Nemcima do pesme, mada bi baš te stihove mogli da iskoriste pred kontrolni meč sa večitim neprijateljem Francuskom, jer su trenutno na suprotnim krajevima skale raspoloženja.

Domaćin narednog Evropskog prvenstva je zabrinut gubitkom tri prijateljske utakmice (od Poljske, Kolumbije i Japana), dok su Galski petlovi dobili svih pet susreta u kvalifikacijama, nisu primili gol i u Dortmund stižu odlučni. Pancer divizija je pak obezglavljenja, jer je posle subotnje blamaže sa Japanom (1:4) smenjen Hansi Flik, novi selektor još nije primovisan, pitanje je i kad će, zbog čega će se na stadionu Borusije u ulozi vršioca dužnosti pojaviti Rudi Feler, aktuelni direktor reprezentacije.

Izabrane vesti

Ne kriju Nemci da im je Julijan Naglesman prvi favorit za Flikovog naslednika. Čak ga je i Feler opisao „vrhunskim stručnjakom“, međutim, da bi se posao realizovao potrebno je da se preskoči nekoliko prepreka. Pre svih, finasijske prirode.

Kvaka je u tome da je Naglesman i dalje pod ugovorom sa Bajernom koji ga je otpustio početkom godine. Mladi trener je papirima vezan sa Bavarce do juna 2026. i ne želi da se odrekne sredstava koja mu slede. Odnosno, jedini način da prestane da dobije novca iz Minhena jeste da mu sredstav na račun uplaćuje FS Nemačke, a to bi onda značilo da ta organizacija mora da ga na neki način „kupi“ od Bajerna. Tačnije, da prvaka države obešteti određenom sumom. Zasad se ne zna tačno kolikom.

Svakako bi bio udarac za Savez, koji je, preuzeo na sebe obavezu da plaća Flika do kraja ugovora, iako ga je otpustio. Flik je trebalo da ostane na poziciji do kraja Prvenstva Evrope, što znači da će dobiti oko 6.000.000 evra samo da ne radi ništa u tom periodu. Dodajte na to i obeštećenje za Naglelsmana, pa i njegova primanja. Bez 10.000.000 evra ovaj paket ne bi mogao da prođe.

A to je samo početak problema, oličen u finansijama. Nemci ionako pate na terenu. Sa poslednja dva Mundijala su eliminisani u grupnoj fazi, na prethodnom EP skoro da nisu bili konkuretni, naredno je zamišljeno kao povratak u velikom stilu, ali sad... Teško.


tagovi

Fudbalska reprezentacija NemačkeJulijan NagelsmanEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara