Morgan Gibson Vajt i Emil Smit Rou (©Reuters)
Morgan Gibson Vajt i Emil Smit Rou (©Reuters)

Nemoguća misija za Nemce, Smit Rou udarna igla Albiona

Vreme čitanja: 3min | sre. 28.06.23. | 10:32

Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine: Engleska obezedila prvo mesto u Grupi C, dok mladi Panceri moraju da slave protiv ljutog rivala i da čekaju poraz Čeha od Izraela. Oba meča na progamu u Gruziji od 18 časova

Nemačka je bila šampion Evrope za igrače do 21 godine pre dve godine u Mađarskoj i Sloveniji, a naslednici šampiona Starog kontinenta su na pragu ispadanja već posle prve runde šampionata u Rumuniji i Gruziji. Mladi Panceri imaju samo bod, i to u prvom kolu protiv Izraela, uz poraz od Čeha, pa ih samo čudo vodi u četvrtfinale.

Englezi sa maksimalnih šest bodova su sigurno prvi u Grupi C, dok Nemačka može do četvrtfinala, samo ako danas (18.00, RTS 2) pobedi Gordi Albion u gruzijskom Batumiju, a Češka izgubi od Izraela. U tom slučaju bi Nemci i Izraelci imali isti broj bodova. Međusobni skor se prvo gleda, a ako bi dve selekcije imale isti broj bodova, onda bi gol-razlika odlučivala. Nemci sada imaju -1 (2:3), a Izraelci -2 (1:3).

Izabrane vesti

Panceri su na premijeri promašili čak dva penala. Neprecizni su bili Mukoko, prva zvezda selekcije, fudbaler Borusije iz Dortmunda, i Ngankam, špic Herte iz Berlina. Česi su uspeli pre tri dana dana da dobiju branioca krune sa 2:1, pa je četa mladog stručnjaka Antonija si Salvija u nemogućoj misiji.

18.00: (2,75) Engleska (3,25) Nemačka (2,65)

Engleska je na ovo prvenstvo stigla kao jedan od favorita i to je opravdala posle prva dve utakmice. Ima pregršt premijerligaških igrača - Arsenalov Emil Smit Rou, Noni Madueke i Levi Kolvil iz Čelsija, Oliver Skip iz Totenhema, Morgan Gibs Vajt iz Notingem Foresta, Džejkob Remzi iz Aston Vile, Džejms Traford iz Mančester Sitija je prva solucija Irca na klupi Enlgeske Lija Karslija.

Engelzi nisu primili gol za 180 minuta, a na oba meča na ovom šampionatu vezista Arsenala Emil Smit Rou je zatresao mrežu. Talentovani Tobdžija je prošle sezone malo igrao zbog teške povrede. Vratio se u finišu Premijer lige i sad je nagovestio da bi u budućnosti moglao da bude oslonac i najbolje selekcije Gordog Albiona.

Zna se kakvo rivalstvo vlada između ovih fudbalskih supersila, pa sigurno neće biti popusta za Nemce iako bi selektor Li Karsli mogao da odmori najbolje i sačuva ih za start nokaut faze takmičenja. Džered Brentvejt i Luk Tomas mogli bi da dobiju šansu od starta, kao i Džoš Grifirts na golu umesto Džejmsa Traforda.

18.00: (3,00) Izrael (3,45) Češka (2,35)

Di Salvio je na meču protiv Češke ostavio iznenađujuće prvu zvezdu Jusufa Mukoka na klupi, ali bi sada nada Milionera mogla da se vrati u startnu postavu zajedno sa Kevinom Šadeom i Džesikom Ngankamom u špicu.

U isto vreme (18.00) u Kutaisiju se sastaju Češka i Izrael. Česima treba bod za drugo mesto u grupi i plasman među osam najboljih timova Starog kontinenta. Napadač Jabloneca Vaclav Sejk dao je odlučujući gol protiv Nemaca u finišu (2:1), a i sada će biti glavna uzdanica u poslednjem meču grupne faze. Izraelaci moraju da pobede bar sa dva gola razlike i da čekaju da Nemačka ne pobedi Englesku u Batumiju.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA MLADE - 3. (POSLEDNJE) KOLO

GRUPA A

Utorak

Holandija – Gruzija 1:1 (1:1)

/Tejlor 45+6 – Davitašvili 42/

Portugalija – Belgija 2:1 (0:0)

/Neves 56, Dantas 89pen – Vertesen 65/

GRUPA B

Hrvatska – Rumunija 0:0

Španija – Ukrajina 2:2 (0:1)

/Želizko 49ag, Ruiz 90 – Vjunuk 43, Sudakov 81pen/

GRUPA C

18.00: (2,75) Engleska (3,25) Nemačka (2,65)

18.00: (3,00) Izrael (3,45) Češka (2,35)

GRUPA D

20.45: (1,57) Italija (4,00) Norveška (6,00)

20.45: (4,30) Švajcarska (3,60) Francuska (1,85)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Emil Smit RouEvropsko prvenstvo za mlade - U21Evropsko prvenstvo za mlademlada reprezentacija engleskemlada reprezentacija nemačke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara