Bjelica (© Reuters)
Bjelica (© Reuters)

Nenad Bjelica odbio da vodi Poljsku na Prvenstvu Evrope

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.01.21. | 21:30

Jedan od najcenjenijih hrvatskih stručnjka ostaje u Osijeku

Bolje borba za titulu prvaka Hrvatske, nego učešće na Prvenstvu Evrope. Nije mnogo trenera koji bi se vodili tom devizom u godini kad je na programu odloženi turnir najboljih kontinentalnih reprezentacija, međutim, Nenad Bjelica se može smatrati izuzetkom koji potvrđuje pravilo da nije sve u novcu, pa je odbio ponudu da sedne na klupu selekcije Poljske.

Čelnici tamošnjeg saveza su ga označili kandidatom za mesto upražnjeno posle otkaza Jiržiju Brežečeku, ali je Bjelica ljubazno rekao „ne“, pojasnišvi da ga zanima da isključivo rad u Osijeku. Bjelicu je kontaktirao ni manje ni više, nego Zbignjev Bonjek, legenda poljskog fudbala, ceneći sve što je 49-godišnji stručnjak uradio u Lehu, kasnije i u Dinamu iz Zagreba (dve titule, grupna faza Lige šampiona).

Izabrane vesti

Pozvao me je predsednik FS Poljske, pitao koliko mi traje ugovor u Osijeku, pričao mi o situaciji u reprezentaciji , ciljevima, ali sam već dobro upoznat sa svim. Spomenuo mi je da Poljska nije igrala najbolje u poslednje vreme i da su ljudi nezadovoljni. Takođe, da je pritisak medija ogroman, a to znam jer sam radio u Poljskoj“, pojasno je Bjelica koji je dve godine sedeo na klupi Leha.

Poljaci mu nude opciju da ih predvodi na EP, u grupi sa Španijom, Švedskom i Slovačkom tražui plasman u narednu rundu, ali Bjelica očigledno želi da napravi nešto vredno pomena u rodnom gradu, u klubu čiji je dres nosio dvaput tokom karijere i koji je toliko ambiziozan da mu je početkom ove sezone dao platu veću od 1.200.000 evra, što je rekord hrvatskog fudbala.

Bjelica je uzvratio sjajnim rezultatima i trenutno je na deobi prvog mesta sa Dinamom iz Zagreba. Doduše, Osijek ima dva meča više od Nenadovog prethodnog kluba, ali odavno se nije desilo da u Hrvatskoj neko ovako natera Modre na oprez. Titula je izazov čelnika, navijača, pa i samog Bjelice.

„Bonjekov poziv sam dobio pre 15 dana. Zvao me zbog jednog italijanskog kluba koji se raspitivao o meni (navodno, Torino). Velika je čast da se moje ime pominje u kontekstu selektora Poljske, tamo mi je baš bilo lepo. Bez obzira na sve, Osijek je ono na što sam fokusiran i ne razmišljam ni o čemu drugom“, dopunio je Bjelica.

Ako neće Nenad Bjelica, možda hoće Marko Đampaolo. Samo što je dobio otkaz u Torinu, bivši strateg Milana se pojavio kao kandidat za funkciju selektora Poljske, čiji savez razmišlja o još jednom Italijanu, Đaniju de Bjaziju, angažovanom na klupi Azerbejdžana.


tagovi

OsijekNenad BjelicaEURO 2020Reprezentacija Poljske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara