Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Neprobojni bedem lidera, bez primljenog gola 810 minuta

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.03.21. | 08:33

Radnički iz Kragujevca hita ka Superligi Srbije. Mreža lidera Prve lige nije se zatresla od 31. oktobra prošle godine. Danas na „Čika Daču“ stiže IMT. Mali beogradski derbi u Žarkovu

Kragujevački ekspres ove sezone u Prvoj ligi Srbije. Povratak u elitu ne može da pobegne lideru Radničkom koji ima 13 bodova više od trećeplasirane Kolubare. Iako su viđeni u najboljem rangu naredne sezone, izabranici trenera Aleksandar Linte ne posustaju. Skoro pet meseci mreža tima iz Šumadije se nije zatresla. Devet vezanih utakmica Radnički nije primio gol što govori o superiornosti najboljeg tima u ligi.

........................................................

Izabrane vesti

* Nikad jače! Čak do 200% bonusa za SVE Mozzart igrače. Sve što treba da uradiš je da depozit uplatiš i bonus ostvariš. Saznaj više OVDE.

..........................................................

Poslednji put su Kragujevčani vadili loptu iz mreže 31. oktobra prošle godine kada su poraženi u Loznici (1:3). To je bio jedini neuspeh Kragujevčana u šampionatu. Danas (15.00) na „Čika Daču“ stiže odlični IMT. Ekipa sa Novog Beograda je bila u seriji pobeda, ali je prošle nedelje poklekla na svom terenu od Kabela (0:2), ali je i dalje u vrhu, na četvrtom mestu, odlično za debitanta u ovom rangu takmičenja.

15.00: (1,62) Radnički K. (3,45) IMT (5,70)

Sa 31 postignutim golom u dosadašnja 22 kola, Traktoristi spadaju u grupu najefikasnijih ekipa u ligi, pa će odbrana Radničkog 1923 biti na velikom ispitu.

Najveću opasnost po gol Kragujevčana predstavljaće svakako Ognjen Dimitrić, strelac četiri od ukupno osam golova koliko je beogradski tim postigao u proteklih pet prolećnih kola, a tu su još i iskusni Ismael Beko Fofana, nekadašnji napadač Partizana, Čukaričkog i Vojvodine, kao i osamnaestogodišnji Vladimir Lučić, izdanak omladinske škole Crvene zvezde, ujedno i najbolji asistent beogradskog tima u minulom delu takmičenja.

"IMT je jedna dobra ekipa sa dosta mladih igrača. Igraju jako dobro ove sezone i dobro se kotiraju na tabeli. Svakako su rival koji zaslužuje svaki respekt, ali se nadam da ćemo ponoviti dobru igru iz susreta sa Grafičarom i ostvariti naš cilj, a to su nova tri boda“ rekao je fudbaler Radničkog Miloš Zukanović.

Dobra vest za Kragujevčane je da se iskusni Nemanja Tomić, nekadašnji igrač Partizana, vratio na teren posle povrede mišića koja ga je odvojila od terena skoro punih mesec dana, ali pitanje je da li je fizički spreman za današnju utakmicu ili će Linta da ga sačuva za naredne duele. U prvom delu sezone, Radnički je pobedio IMT sa 1:0.

15.00: (2,15) Žarkovo (3,00) Grafičar (3,50)

U istom termu (15.00) igra se mali beogradski derbi, Žarkovo dočekuje Grafičar. Domaćin je u mnogo boljoj formi, vezao je tri pobede, dok je tim sa Topčiderske zvezde bez trijumfa već šest kola, odnosno nije osvojio tri boda u 2021. godini. U prvom delu sezone nije bilo pobednika – 1:1, dok je u prošlom šampionatu Grafičar oba puta slavio protiv zeleno-belih.


tagovi

Srbija 2Prva liga SrbijeRadnički KragujevacIMTŽarkovoGrafičar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara