Loris (© Reuters)
Loris (© Reuters)

Nešto nije u redu u Francuskoj: Igo Loris se povukao iz reprezentacije

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.01.23. | 21:31

Menjan će biti prvi golman, a Mbape verovatno novi kapiten

Gubitak titule svetskog prvaka doneo je velike nemire u Francuskoj. Još se ne zna da li Didije Dešan ostaje selektor, Karim Benzema je rešio da više ne igra za reprezentaciju, predsednik Saveza omalovažava Zinedina Zidana, a iz državnog tima se nekoliko sedmica po okončanju Mundijala u Kataru povukao Igo Loris.

U obrazloženju odluke da više ne brani za Galske petlove, golman Totenhema je naveo da želi da prepusti mesto mlađim snagama, kao i da hoće da se više posveti porodici u onim trenucima kad se okončao klupska sezona.

Izabrane vesti

I bez mene je reprezentacija dovoljna snažna da nastavi da napreduje. Ima golmana koji su spremni da me naslede kao što je Majk Menjan, a ja ću sad imati više vremena za sebe, decu, porodicu“, naveo je rekorder Francuske po broju utakmica (145, od čega 121 kao kapiten), 14 godina reprezentativac, a u međuvemrenu jedna od centralnih figura tima.

Sa Francuskom je osvojio Prvenstvo sveta 2018. u Rusiji i pehar Lige nacija 2021, ali je i poražen i dva finala: Evropskog prvenstva na svojoj teritoriji 2016. i Svetskog prvenstva u Kataru.

„Pre nekoliko dana Loris je sa mnom podelio ideju o povlačenju iz reprezenzacije. Iako sam i dalje uveren da bi imao mesta u timu, što je demonstrirao tokom turnira u Dohi, moramo da poštujemo odluku. Njegova reprezentativna karijera je izuzetna, uvek je bio podređen kolektivu. Voleo bih kad bi svaki trener na svetu imao ličnost u svlačionici kao što je Igo. Dugujemo mu veliku zahvalnost za sve što je uradio za francuski fudbal“, dodao je Didije Dešan.

Nije još potvrđeno, međutim, deluje najlogičnije da, kad već nema Iga Lorisa i Karima Benzeme, kapiten Francuske u narednom periodu postane Kilijan Mbape.


tagovi

Fudbalska reprezentacija FrancuskeUgo LorisHugo Loris

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara