Oskar Estupinjan (©Reuters)
Oskar Estupinjan (©Reuters)

Nesuđeno pojačanje Zvezde je prvi strelac Čempionšipa, ali je Hal u crnoj seriji, Arveladze smenjen

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.09.22. | 09:38

Gruzijski trener dobio otkaz samo osam sati pre početka duela sa Lutonom (20.45) u prvom meču 12. kola. Kolumbijac je letos briljirao, ali posti četiri meča

Hal Siti je bio odličan na početku sezone, ali kriza tima koji je s klupe predvodio legendarni Gruzin Šota Arveladze. Četiri vezana poraza za nekadašnjeg premijerligaša, a danas (21.00) na MKM stadionu stižu Šeširdžije iz Lutona, u prvom meču 12. kola Čempionšipa. Gruzijski stručnjak je vodio treninge u prethodne dve nedelje, kada nije bilo utakmica zbog reprezentativne pauze, a onda je smenjen, samo osam sati pre večerašnjeg dvoboja.

Gosti su u sredini tabele. Prošle sezone su bili prijatno iznenađenje, zauzeli su šesto mesto, igrali plej-of, ali u polufinalu su stali protiv Hadersfilda. Hal može da se pohvali da u svojim redovima ima najboljeg strelca najjače druge lige na svetu, Oskara Estupinjana. Kolumbijac je dugo bio na meti Crvene zvezde, ali je letos kao slobodan igrač odlučio da iz Vitorije Gimarais stigne na Ostrvu u redove Hala. Prethodne nedelje je bio sa svojom selekcijom, ali nije igrao u mečevima protiv Meksika i Gvataemala.

Izabrane vesti

Kad je Estupinjan stao, četiri meča je bez gola u Čempionšipu, Hal je počeo da ređa poraze, pa ovaj tim verovatno čeka borba za opstanak. Pre tog posta, na dve utakmice u avgustu protiv Koventrija i VBA je postigao pet pogodaka.

21.00: (2,90) Hal (3,10) Luton (2,55)

Za Hal bi danas mogao da debituje Dogukan Sinik. Turčin je letos stigao iz Antalije, a mučila ga je povreda po dolasku u novi klub. Sada se oporavio i biće u konkurenciji za duel sa Šeširdžijama. Arveladze je osim Estupinjana, ima i Dimitriosa Pelkasa i Žana Mišela Sarija koji su se kasno vratili posle reprezentativnih obaveza. Alfi Dauti bi mogao da debituje za Luton. Nekadašnji vezista Stouka je dugo bio povređen.


tagovi

ČempionšipEngleskaLuton TaunHal siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara