Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Neuhvatljivi Gavrić i arhitekta Kanga vodili Zvezdu ka izjednačenju sopstvenog rekorda u Bačkoj Palanci (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 14.05.21. | 19:47

I približili je još jednom, Partizanovom, po broju postignutih golova u jednoj sezoni - 5:0

Konačan ishod nijednog trenutka se nije dovodio u pitanje, u viktorijama viđenim na nakvašenom stadionu Slavko Maletin Vava jedina dilema je bila koliko će golova postići novi-stari šampion Srbije. Na kraju se Crvena zvezda zaustavila na pet i kolo pre kraja prvenstva napravila veliki korak u pohodu ka izjednačenju Partizanovog rekorda iz 2000. godine po broju postignutih golova (112, Zvezda ih trenutno ima 109), pride izjednačila sopstveni iz iste sezone po broju osvojenih bodova (105), usput još jednom pokazavši ekipi Bačke da nije dorasla superligaškom društvu - 5:0 (4:0)

Nije doduše tim iz Bačke Palanke jedini nad kojim su crveno-beli ovako nadmoćni. U prethodnom kolu su Zlatiboru spakovali šest komada, baš kao i Voždovcu u prvom delu sezone, po pet su postizali protiv Inđije, Javora, TSC-a, a u Evropi isto toliko dali su Liberecu i gibraltarskoj Evropi, da bi napadačku raznovrsnost demonstrirali i na zapadu Srbije.

Izabrane vesti

Milan Pavkov pogodio je na trećoj uzastopnoj utakmici, Željko Gavrić konstantnim ubacivanjima iza poslednje linije dodao još dva, Njegoš Petrović ponovo potvrdio kakvim udarcem raspolaže, ali ih je sve zasenio Gelor Kanga. Kada ima svoj dan, reprezentativac Gabona nerešiva je enigma i za mnoge evropske ekipe, a kamoli poslednjeplasiranog tima Superlige.

Upravo je Kanga sa tri asistencije bio arhitekta trijumfa crveno-belih u Bačkoj Palanci i preciznim dodavanjima crtao puteve preko i između linija zgusnute odbrane domaćina. Na startu utakmice, kada je kiša nakvasila teren i otežala kretanje lopte, preciznim centaršutem je poslužio Pavkova na petercu, da bi kada se pljusak zaustavio, u periodu od 24. do 36. minutu ispratio dva pravovremena ubacivanja Gavrića i odmerenim dodavanjima poslužio jednog od tri Zvezdina bonus igrača (počeli još Nikolić i Petrović), koji su se ovog popodneva našli u startnoj postavi.

Već do poluvremena šampion Srbije je postigao četiri gola, što mu je ove sezone pošlo za nogom još samo protiv Inđije pre dvadesetak dana, i krupnim koracima koračao ka pomenutom rekordu večitog rivala. A kada je na startu nastavka Dejan Stanković u igru uveo Aleksandra Kataija, te El Fardu Bena, bilo je jasno da Zvezda pred poslednje kolo sa Metalcem želi da dodatno umanji distancu u pohodu na kotu 112.

No, tempo je u nastavku utakmice pao, drugo poluvreme nije bilo ni nalik prvom, Crvena zvezda je neočekivano podigla ručnu i Bačka je uspela da izbegne još veću rezultatsku katastrofu. Ne i "petardu", pošto je pet minuta pre kraja Mirko Ivanić, još jednom u ulozi rezerviste, baš kao i protiv Zlatibora, uspeo da se upiše u strelce.



BAČKA – CRVENA ZVEZDA 0:5 (0:4)

/Pavkov 15, Gavrić 24, 36, Petrović 32, Ivanić 86/

Stadion: Slavko Maletin Vava

Sudija: Momčilo Marković

BAČKA (3-5-2): Milojević – Parađina, Stojanović, Nedeljković – Aleksić, Eskić, Njamculović, Ratković, Mihailović (od 67. Mijazaki) – Mijatović, Zličić (od 64. Ilić).

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Popović – Srnić (od 64. Gajić), Degenek, Pankov, Gobeljić – Petrović - Vukanović (od 46. Ben), Kanga (od 46. Katai), Nikolić, Gavrić (od 64. Ivanić) - Pavkov (od 64. Falčineli).



tagovi

FK Crvena zvezdaSuperliga SrbijeBačka Topola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara