Slavoljub Đorđević i Ranko Popović (©Star Sport)
Slavoljub Đorđević i Ranko Popović (©Star Sport)

Neverovatna igra brojeva '3' i '4' u duelu Radničkog i Vojvodine

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.12.23. | 09:58

Nišlije sa tri boda mogu da naprave četiri koraka na tabeli, dok Novosađani igraju za tek četvrtu pobedu u gostima u 2023. godini, a čak treću upravo na Čairu

Obično se za utakmice koje dolaze posle velikih pobeda kaže da sada te bodove treba "overiti". Takva je za Radnički ova protiv Vojvodine, nakon podviga u susretu sa Partizanom. Ali, Nišlije danas imaju priliku da, uz očekivane rezultate u ostalim mečevima pretposlednjeg jesenjeg kola, načine ogroman pomak na tabeli. Možda čak i za četiri koraka. Da, iz zone ispadanja iz lige, preskoče zonu baraža i popnu se čak do 11. pozicije. Tamo gde nijednom nisu bili od početka tekuće sezone!

S tom napomenom da Radnički nije, jednom pobedom, preko noći postao neki supertim koji sada ima ulogu favorita u svakom narednom meču. I dalje je pretposlednji na tabeli, sa ozbiljnom krizom iza sebe, a u goste mu dolazi ekipa koja na tabeli ima devet bodova više i kanidat je za plasman u Evropu, u kojoj je igrala i na početku aktuelne sezone.

Izabrane vesti

"Još jedan derbi, protiv velike ekipe, gde sam radio 10 meseci u turbulentnom periodu za taj klub, ali ja sam na taj period ponosan. To je ponovo jak i moćan klub, zahvaljujući predsedniku Zbiljiću. Ja im od srca želim da budu u vrhu srpskog fudbala i sve najbolje, osim na današnjoj utakmici. Fenomenalno ih predvodi kolega Popović, kod kuće, sem Zvezde i Partizana, skoro su sve utakmice dobili, popravili su i rezultate na strani, dolaze sa najvećim ambicijama", istakao je Slavoljub Đorđević, šef stručnog štaba Radničkog, koji veruje da je pobeda nad Partizanom istrošila, ali i samopouzdanjem napunila njegove igrače:

"Mi utakmicu čekamo u odličnom raspoloženju nakon velike pobede. Trebao nam je taj rezultat u ovoj teškoj situaciji, igrači su puni samopouzdanja i vere u sebe, ali opet nam treba jedan pozitivan rezultat. Velika je potrošnja, psihološka i fizička, ali mi ne smemo da kukamo, moramo da odigramo veoma disciplinovano u oba pravca, iznad svojih mogućnosti, da bismo ostvarili cilj".

Zanimljivo je da je, verovali ili ne, Vojvodina u 2023. godini slavila na samo tri takmičarska gostovanja, od čega su dva bila u Nišu. Prošle sezone u Mozzart Bet Superligi 4:1 i u četvrtfinalu Kupa Srbije 1:0. Uz te dve je još i nedavna pobeda nad TSC-om (2:1).

"Odlično ih poznajem. Dosta njih sam trenirao, čak i doveo tamo. Značajno su poboljšali igru na strani. U poslednje vreme su inače izgubili samo od Zvezde i Partizana, ali i od njih na jednu loptu, u utakmicama u kojima su bili potpuno konkurentni. Igraju u oba smera, umeju da izađu i visoko i da stoje u srednjoj zoni, dobri su u tranziciji, na svim mestima dobro popunjeni. Jedna kompletna ekipa. Mi moramo da budemo pravi, jer se borimo za goli život. Imamo još dve utakmice kod kuće, ali ne razmišljam sad o Železničaru, svaka naredna je najbitnija. Napredujemo, i protiv TSC-a je to bilo dobro, protiv Partizana odlično, ispratio nas je najzad i rezultat. Rekao sam već, nije lako podizati formu i juriti rezultat kad imate pet vezanih derbija. I druge ekipe imaju potrošnju, samo onaj ko ima jaču glavu, napraviće rezultat. Tako je u finišu sezone, naročito ove godine kad se igra ovoliko dugo. Glava radi najveći deo posla".

Nekoliko puta je trener Đorđević pomenuo veliku potrošnju, otud i logično pitanje hoće li osvežiti sastav ili se drži gesla da se tim koji dobija ne menja?

"Nemam ja tu mnogo prostora bilo šta da menjam. Imamo plan i treba da ga sprovedemo. Mesarović ima problem sa primicačem, na prethodne dve utaimice tražio je izmenu u poslednjih 10, 15 minuta. Stajić je malo iskrenuo zglob, Rosić je prehlađen. Ali, tereni su teški, kraj je prvenstva, normalno je sve to", zaključio je Slavoljub Đorđević.

Utakmica na Čairu igra se od 14 časova (TV Arena premium 3), a sudiće je Milan Stefanović.

MOZZART BET SUPERLIGA, 19. KOLO

Petak

Novi Pazar - Radnik 2:1 (2:0)

/Sise 9, Ljajić 39pen - Milićević 84/

Voždovac - Železničar Pančevo 5:1 (2:0)

/Jočić 9, Nešković 21, Burmaz 50, 59, Antonijević 55 - Pavlov 65/

Subota

14.00: (2,40) Mladost Lučani (3,30) Napredak (3,00)

14.00: (3,00) Radnički Niš (3,40) Vojvodina (2,35)

16.00: (14,0) Spartak (6,75) Crvena zvezda (1,20)

18.30: (1,25) Partizan (6,00) Radnički 1923 (11,0)

Ponedeljak

16.00: (1,35) TSC (4,90) Javor (9,50)

18.00: (1,55) Čukarički (4,10) IMT (6,25)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Radnički NišSlavoljub ĐorđevićFK VojvodinaRanko PopovićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara