Jovan Milošević i Jovan Šljivić (Foto: FSS, Starsport)
Jovan Milošević i Jovan Šljivić (Foto: FSS, Starsport)

Next generation – klasa 2005: Vošin Milošević, kompletan napadač i Zvezdin Šljivić, svestrani plejmejker

Vreme čitanja: 3min | sre. 28.09.22. | 14:19

Dvojica srpskih taletana na Gardijanovoj listi 60 bisera iz sveta fudbala

Gardijan je i ove godine objavio tradicionalnu listu 60 najtalentovanijih fudbalera sveta na kojoj su se još jednom, osmi uzastopni put, našli srpski igrači. Na podužem spisku britanskog dnevnika našli su se dvojica JovanaŠljivić iz Crvene zvezde i Milošević iz Vojvodine.

Prošle godine čast srpskih talenata u Gardijanovoj “Next Generation“ rubrici imali su Samed Baždar i Aleksandar Kahvić, a pre njih i Matija Bačanin, Luka Cvetićanin, Armin Đerlek, Dejan Joveljić, Ivan Ilić, Filip Stevanović, te Lazar Samardžić koji se još nije opredelio da li će nastupati za A selekciju Srbije ili Nemačke.

Izabrane vesti

Ovde je međutim fokus na klasi 2005. Konkretno o Miloševiću Gardijan ističe.

"Visoki, veoma atletski napadač postigao je pet golova i postao najbolji strelac Evropskog prvenstva za fudbalere do 17 godina u maju, kada je Srbija stigla do polufinala. Na prvi pogled, on je čista “devetka”. Ali njegova tehnika, kontrola lopte i kretnje bez lopte – kako u napadu, tako i kada vrši presing na protivnika – čine ga raznovrsnijim, modernim kompletnim napadačem. , sidraš koji istovremeno predstavlja veliku vazdušnu opasnost i rutinski pogađa sa obe noge”, opisuje britanski dnevnik visokog napadača koji je ove sezone upisao četiri nastupa za prvi tim Voše u Mozzart Bet Superligi.

Sam napadač Voše ističe uticaj trenera u mlađim kategorijama na njegovu raznovrsnost u igri.

"Treneri su želeli da se prilagodim različitim ulogama i to je imali pozitivan uticaj na mene. To je mojoj igri dalo novi ugao”, naglašava Milošević.

Što se njegovog imenjaka Šljivića, na debi u crveno-belom još čeka, pitanje je da li će ga u uskoro i dobiti, ali laganim korakom krči put ka seniorskom timu šampiona Srbije. Pre godinu i po dana potpisao je prvi profesionalni ugovor, a ovog leta otišao na kaljenje u Grafičar gde briljira.

"Srbija ima nekoliko vrhunskih talenata u ovoj generaciji i teško je reći koji ima najveće šanse da uspe. Šljivić možda nije najsigurniji među njima, ali je možda najuzbudljiviji, ističe se tehnikom i kreativnošću. Jedan od najmlađih u timu koji se plasirao u polufinale EP do 17 godina, počeo je da pravi talase u seniorskom fudbalu, postigao je tri gola u prvih pet nastupa na pozajmici u Grafičaru, filijali Crvene zvezde koja igra u drugoj ligi. Vitak, veoma pokretljiv i svestran plejmejker, on je zaista jak na lopti, sposoban da dribla velikom brzinom i da svojim dodavanjima pronalazi nepredvidiva rešenja", zapaža Gardijan.

Iako tek za dve nedelje puni 17 godina, Šljivić je tokom reprezentativne pauze dobio poziv Aleksandra Jovića u U19 tim, ali je i sam svestan da mora još da napreduje.

"Imam svoj stil, ali moram da radim još jače. Još nisam pokazao pun potencijal", uverava Šljivić.

Kompletnu Gardijanovu listu 60 bisera iz sveta fudbalera možete pogledati OVDE.


tagovi

Jovan ŠljivićJovan MiloševićGardijan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara