Vezista Rivera Enco Perez protiv Boke (©Reuters)
Vezista Rivera Enco Perez protiv Boke (©Reuters)

Nezapamćene scene u Buenos Ajresu, vezista Rivera Enco Perez navlači rukavice?

Vreme čitanja: 4min | sre. 19.05.21. | 22:38

Malo je reći da je River Plejt pred meč petog kola grupne faze Kopa Libertadores protiv Santa Fea desetkovan, pa bi argentinski reprezentativac mogao da ogrne plašt, navuče rukavice i stane među stative

Virus korona je pokosio River Plejt. Od Superklasika sa Bokom, došlo je do širenja Kovida-19 u redovima tima sa Monumentala, čak 20 igrača je inficirano. Tako trener Marselo Galjarado pred meč sa Santa Feom ima deset fudbalera na raspolaganju, među kojima nema golmana (02.00). Pokušao je argentinski velikan da odloži duel, registruje dvojicu čuvara mreže iz omladinske ekipe, ali nije dobio dozvolu, te će među stative morati da stane jedan od igrača. Kako River na megdan Kolumbijcima ne bi izašao sa igračem manje u polju, žrtvu je voljan da podnese vezista Enco Perez, koji bi nedovoljno oporavljen od povrede mogao da stane među stative.

Zaista nezapamćen rasplet događaja u redovima velikana argentinskog fudbala. River meč pretposlednjeg kola čeka na drugom mestu Grupe D u okviru Kopa Libertadores, ali ima isti bodovni saldo kao kolumbijski Junior (uz meč manje) i dva manje od vodećeg Fluminensea. Reklo bi se da i nije u tako lošoj situaciji, kao i da drži sve u svojim rukama, ali je virus korona napravio ogroman problem Galjardovoj ekipi.

Izabrane vesti

02.00: (3,35) Sero Portenjo (3,35) Atletiko Mineiro (2,20)

Od minulog vikenda veliki broj igrača je dobio pozitivne rezultate testa na Kovid-19, njih čak 20, što je stavilo River u situaciju da pred meč sa Santa Feom nema dovoljan broj fudbalera za odigravanje utakmice. Pokušao je da odloži meč, poslao i zahtev za registrovanje dvojice golmana iz omladinskog pogona Alana Leonarda Dijaza i Agustina Gomeza, ali je on odbijen. Tako se Galjardo našao u situaciji da na teren protiv Kolumbijaca mora pošalje deset igrača, s tim što bi defanzivac Tomas Lekanda morao da stane među stative?! Ipak, pojavila se nova mogućnost, Enco Perez je izrazio želju da navuče rukavice i protiv sastava iz Bogote čuva mrežu Milionera.

Bivši fudbaler Benfike i Valensije se oporavlja od povrede i nije bio planiran za predstojeći duel, ali je voljan da pomogne ekipi u ovako teškom trenutku. Naime, on je treneru Galjardu stavio do znanja da želi da brani, ali konačnu odluku će doneti argentinski stručnjak. Bojazan je da bi povreda 35-godišnjeg veziste mogla da se pogorša, pa je na šefu struke da proceni da li je vredno rizikovati ili sačuvati Pereza za meč poslednjeg kola protiv Fluminensea. Kako stoje stvari, Argentinac će doneti odluku pred sam početak utakmice.

Čudesan remi bi stavio River Plejt u dobru poziciju pred poslednju rundu i sudar sa liderom grupe, koji po svemu sudeći takođe neće uspeti da odlože i pored silnih problema koji su zadesili ekipu.

Forma u ovom trenutku ne igra preterano važnu ulogu, mada ni ona ne ide preterano na ruku Argentincima, koji su dobili tek jedan od poslednjih pet mečeva u svim takmičenjima. Pre poraza u velikom derbiju sa Bokom, savladali su samo Aldosivi, remizirali sa Juniorom i večerašnjim rivalom Santa Feom u okviru Kopa Libertadores i pretrpeli poraz od Banfilda u okviru argentinskog Liga kupa. Dobra vest je da se Independijente nalazi u još slabijem ritmu, bez trijumfa je već šest utakmica. Remizirao je sa Juniorom u elitnom takmičenju, izgibio od iste ekipe u domaćem prvenstvu, pa potom i od Fluminensea u Kopa Libertadores. Usledio je novi remi sa rivalom iz Barankilje, posle kojeg je tim iz Bogote ispao iz plej-ofa u Kolumbiji, sa Riverom je kod kuće uspeo da izvuče bod (0:0), dok je potom pretrpeo poraz od Flua i na dva meča do kraja u Kopa Libertadores ima samo dva boda.

Kako stoje stvari, ukoliko Perez bude dobio dozvolu trener da stane među stative, Riverovih 11 bi treblo da izgleda ovako (5-3-2): Enco Perez - Tomas Lekanda, Milton Kasko, Honatan Maidana, David Martinez, Fabricio Anhileri - Horhe Karskal, Felipe Penja Biafore, Hose Paradela - Hulijan Alvarez, Agustin Fontana.

KOPA LIBERTADORES - 5. KOLO

Grupa B

Četvrtak

04.00: (2,45) Deportivo Tahira (3,30) Olvejz Redi (2,95)


Grupa D

Četvrtak

02.00: River Plejt - Santa Fe


Grupa E

Sreda

23.55: (1,68) Sporting Krital (3,70) Rentistas (5,30)


Grupa G

Sreda

23.55: (1,35) Velez (5,00) Union La Kalera (9,00)

Četvrtak

02.00: (1,18) Flamengo (7,75) LDU Kito (13,0)


Grupa H

Četvrtak

02.00: (3,35) Sero Portenjo (3,35) Atletiko Mineiro (2,20)

04.00: (1,60) Amerika Kali (3,80) Deportivo La Guaira (6,00)



tagovi

Kopa LibertadoresRiver PlejtMarselo GaljardoEnco PerezIndependijente Santa Fe

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara