Marko Dmitrović (Star Sport)
Marko Dmitrović (Star Sport)

Nije elegantan kao Ter Štegen, ali je podjednako efikasan

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.03.21. | 10:53

Priča o Marku Dmitroviću nekadašnji čuvar mreže Sevilje i ekspert za golmane Havi Varas

Priča se po Andaluziji kroz njene renomirane medije o Marku Dmitroviću. Estadio Deportivo je još 11. januara pod vinjetom ekskluzivno upoznao javnost sa činjenicom da je srpski golman sa sportskim direktorom Sevilje Monćijem načelno dogovorio dolazak na Ramon Sančez Pishuan predstojećeg leta. Estadio se ponovo bavio temom Dmitrović i to iz vizure nekadašnjeg čuvara mreže Sevilje i eksperta za procenu golmana, iskusnog Havija Varasa.

Veteran sa 151 nastupom u Primeri i oko 90 utakmica za Sevilju, vidi dolazak na leto slobodnog Dmitrovića kao pun pogodak. Ali to ne govori bez pokrića, već kao neko ko već duže vreme prati lik i delo momka koji je fudbalski stasavao u Crvenoj zvezdi tokom prve decenije ovog veka.

Izabrane vesti

“Znam za njega još od kada je igrao za Alkorkon. U najboljim je godinama (28) i jedan je od najkvalitetnijih čuvara mreže u ligi. Njegov karakter se oseća na terenu. Dugo je već u Eibaru i brani na najvišem nivou, sa spektakularnim, dugim ispucavanjima. Volim da ga uporedim sa Oblakom, nije estetski na nivou Ter Štegena, čija svaka intervecija odiše lepotom. Međutim, Dmitrović ne zaostaje po kvalitetu odbrana, vrlo je efikasan. Odlično se kreće i pokriva veliki prostor”, rekao je Varas za Estadio Deportivo i odmah nastavio: “Izuzetan je karakter na terenu ali znam da je sjajan momak van njega.“

LIGA EVROPE, 21.00: (1,68) ROMA (3,80) ŠAHTJOR (5,50)

Zato Varas ne sumnja da će biti sjajno pojačanje za Andalužane, ali je istakao i kvalitete trenutno prvog čuvara mreže Kraljice Lige Evrope.

“On može da da mnogo toga Sevilji. Ako Valčik ne uspe da uspostavi kontinuitet, prva dva golmana biće Bono i Dmitrović će napraviti odličan balans. Bono je jedan od golmana sa najvećim procentima odbrana u Ligama petice i jedan od glavnih faktora za seriju nepobedivosti Sevilje. Postoji indeks korisnosti na sajtu koji se zove Super Paradas, koji ističe odbrane koje su bile odlučujuće. On pokazuje da je u društvu sa Oblakom i Ter Štegenom u tom segmentu“, osvrnuo se Varas i Bona.

Statistika često pokazuje sve, ali ništa ne otkriva, pa je iluzorno porediti Bona i Dmitrovića koje kažu da je Markokanac na 21 utakmici primio 15 golova i deset puta sačuvao mrežu, dok je Srbin na 25 dozvolio da u mrežu prođe 28 lopti uz sedam osujećivanja protivnika na proslavu pogodaka. Ipak, je Sevilja neuporedivo kvalitetniji tim od Eibara.

Da sačekamo prvo par meseci da se transfer realizuje, a onda da vidimo hoće li Dmitrović putiti korenje među stativama u Sevilji.



tagovi

Marko DmitrovićSeviljaEibar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara