Marko Dmitrović (©Starsport)
Marko Dmitrović (©Starsport)

Dmitroviću od Sevilje bonus za potpis i ugovor do 2025.

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.01.21. | 10:44

Samo da se ozvaniči

Atletiko je otpao, jer bi teško do minuta pored Jana Oblaka, Real Sosijedad je navodno nudio i više para, ali nije odgovarao ambicijama Marka Dmitrovića. I zato, po svemu sudeći: Sevilja. Klub koji se polako, ali sigurno potvrđuje kao četvrta sila Španije. I koja već dugo traži srpskog golmana.

Dmitroviću, podsetimo, ugovor sa Eibarom ističe na leto i on će iskoristiti tu mogućnost da na kraju sezone ode kao slobodan igrač i pride od Sevilje, to su poslednje informacije, uzme i bonus za potpis. Ne piše se doduše tačno koliki.

Izabrane vesti

Ali zato se navodi da će Dmitrović dobiti ugovor na četiri godine, odnosno do 2025. Ni tu za sada nema još detalja, mada ne sumnjamo da će se sa vremenom pojaviti.

Dmitrović će se, ako ne bude kakvih veleobrta, na “Sančez Pishuanu” za mesto prvog golmana Sevilje boriti sa Bonom, pošto Tomašu Vacliku ističe ugovor i neće mu biti produžen.

Lokalni Estadio Deportivo zato već pravi poređenje dvojice golmana i ocenjuje da je Dmitrović bolji golman od Bona. Pre svega, ima značajno bolju statistiku kad su u pitanju visoke lopte, ima pride i veći procenat odbranjenih šuteva iz šesnaesterca, dok Bono prednjači samo kad su u pitanju pasovi, alit u Estadio Deportivo podseća da za razliku od Sevilje u Eibaru mnogo više igraju na duge lopte, pa to kvari Dmitrovićev učinak.

Hvali se na kraju i njegova sposobnost anticipacije, odnosno to što igra visoko, kako bi skratio rastojanje između poslednje linije i gola što i te kako treba i Sevilji.

Čini se – idealan spoj.



tagovi

Zimski prelazni rok 2021Marko Dmitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara