Navijači Union Espanjole (©AFP)
Navijači Union Espanjole (©AFP)

Nije kasno za Union Espanjolu i Uačipato u šampionskoj trci

Vreme čitanja: 4min | sub. 12.08.23. | 23:03

Jedan od derbija prvenstva Čilea igra se noćas u Santjagu u 21. kolu

Odličan meč u gornjem domu čileanskog prvenstva očekuje se noćas od 02.00 časa po srednjoevropskom vremenu. U sklopu 21. kola Primera Divizije na stadionu Santa Laura, starom Universidad SEK-u, sastaju se nekadašnji šampioni najizduženije države na južnoameričkiom kontinentu, Union Espanjola i Uačipato. Ovo je duel u kojem oba tima teže ka nastavku borbe za titulu, pošto su neplanirano prosuli bodove na poslednjim utakmicama.

Oba sastava imaju dobru kampanju u dosadašnjm toku prvenstva. Hispanoamerikanci marširaju na šestoj poziciji sa 30 bodova, ukupno 12 jedinica iza lidera Kobresala. Sa druge strane, Uačipato je zabrinjavajuće smanjio svoj učinak poslednjih dana posle poraza od Kolo Kola i remija sa Kokimbom. Bili su to rezultati koji su ga ostavili na drugom mestu sa 33 boda, i stoga mu je trijumf neophodan ako želi da izvrši pritisak na prvoplasirane Rudare iz Atakame.

Izabrane vesti

Obe ekipe su trenutno među sedam najboljih, odnosno na mestima koja garantuju neko od međunarodnih takmičenja za narednu sezonu, a možemo reći da svi imaju i šansu da osvoje titulu. Union Espanjola ima mnogo teži posao, jer se nalazi na šestom mestu sa 30 bodova i zaostaje 12 koraka za Kobresalom, koji je lider, ali ima utakmicu manje jer je klub iz Atakame već odigrao meč 21. kola protiv Magaljanesa u kojem je slavio 3:1.

Tim Ronalda Fuentesa u dosadašnjoj kampanji čileanske Primere ima učinak od osam trijumfa, šest remija i šest poraza. Istina je da je sastav iz predgrađa Santjaga mogao da bude mnogo bliži vrhu tabele, ali je izgubio dva od poslednja tri meča. U ovom periodu minimalnim rezultatom savladao ih je Everton u gostima, a identičnim je Magaljanes kao gost odneo tri boda. U međuvremenu, Furija je uspela da ostvari ubedljivu pobedu u Klasiku protiv Audaks Italijana, 3:0. U svoju korist, ima jednu od najboljih kampanja u ligi kada igra pred svojom publikom, zabeleživši šest pobeda u dosadašnjih deset utakmica, uz dva remija i isto toliko poraza, i samo je Kobresal osvojio više bodova kod kuće.

02.00: (1,95) Union Espanjola (3,35) Uačipato (3,70)

Ipak, kao izuzetak, sa negativnim učinkom, kada su u pitanju nastupi kod kuće, Union Espanjola je nedavno eliminisana iz Kupa Čilea, porazom od Magaljanesa sa 2:1. Pre toga, tim je imao niz od osam mečeva bez poraza, a poslednji neuspeh u nacionalnom prvenstvu na domaćem terenu, takođe je pretrpeo od Magaljanesa. Čak i tako, možemo smatrati da Furija prolazi kroz dobar trenutak u čileanskom prvenstvu, a njihova borba za zonu pristupa Kopa Libertadores je i dalje veoma aktivna.

Sa druge strane, Uačipato se nalazi na drugom mestu sa 33 osvojena boda, a danas ima devet bodova manje, i sa utakmicom manje, od Kobresala koji je na vrhu tabele. Tim argentinskog stručnjaka Gustava Alvareza mogao je da bude u mnogo povoljnijoj situaciji, ali dolazi iz dve vezane utakmice bez pobede. Ipak, ono što najviše zabrinjava čelnike kluba iz Talkavana, je što je njihov tim slavio samo tri puta na poslednjih deset odigranih utakmica u svim takmičenjima.

Čak četiri poraza uz dva remija u čileanskoj elitnoj ligi i jedna eliminacija u nacionalnom kupu, kada su izgubili kod kuće od Deportes Temuka. U poslednjim mečevima ekipa je izgubila od Kolo Koloa u gostima sa 3:1, dok je kod kuće remizirala 2:2 protiv Kokimba. U gostima, Uačipato ove sezone beleži učinak od pet pobeda i četiri poraza, a pored toga, tim dolazi iz tri uzastopna poraza, od Audaks Italijana, Kobresala i već pomenutog Kolo Koloa.

U direktnom obračunu protiv istog rivala, za prvo kolo nacionalne lige, Uuačipato, koji je tom prilikom igrao na svom KAP Asero stadionu, savlado je Union Espanjolu minimalnim rezultatom i golom Hulijana Brea. Opet, inposlednji njihov susret u minuloj sezoni odigran je u Talkavanu, s tim što je tada Furija slavila sa ubedljivih 5:2.

Verujemo da sada lokalni faktor može doneti prednost Union Espanjoli. Naravno, i Uačipato je u stanju da traži pozitivan rezultat, ali trenutak kroz koji prolazi gostujući tim i dobra igra Furije na svom terenu dovode nas do favorizacije u korist domaćeg tima.

---------------------

Ako na svoj tiket dodaš jednu utakmicu Svetskog prvenstva za žene, možeš da dobiješ vikend za dvoje u hotelu Ramonda + 10.000 rsd

---------------------

ČILE 1 - 21. KOLO

Petak

Kobresal - Magaljanes 3:1 (2:0)

/Valensija 8, 47, Leskano 45 - Pinjero 79/

Subota

Kokimbo Unido - Kolo Kolo U TOKU

23.30: (2,05) O'Higins (3,30) Kopijapo (3,45)

Nedelja

02.00: (1,95) Union Espanjola (3,35) Uačipato (3,70)

21.00: (2,05) Palestino (3,35) Universidad Katolika (3,40)

23.55: (2,70) Audaks Italijano (3,20) Everton (2,50)

Utorak

02.00: (1,70) Universidad Čile (3,50) Kuriko Unido (4,80)

18.30: (2,45) Njublense (3,20) Union La Kalera (2,75)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Čile 1Union EspanjolaUačipato

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara