Nije Perez sam na ovom svetu, dva plusa za PSŽ

Vreme čitanja: 3min | pet. 01.10.21. | 20:55

Ako Mbape ode, Haland se nameće kao jedina logična zamena...

U centru pažnje svetske fudbalske javnosti bili su tokom celog leta. Biće i na zimu. A na leto nas verovatno čekaju spektakularne rokade u najbogatijim klubovima na svetu. Jer gotovo je izvesno da sredine menjaju dva najbolja mlada igrača na planeti - Kilijan Mbape i Erling Haland.

Javna je tajna: Real Madrid planira stvaranje novih Galaktikosa i u tom cilju pokušaće da idućeg leta dovede i jednog i drugog, ali kako Florentino Perez nije "sam na ovom svetu" nema sumnje da ga čekaju brojne prepreke na tom putu.

Izabrane vesti

I dok sa Mbapeom navodno ne bi trebalo da bude problema jer njegova želja da dođe u Madrid nije sporna - poslednjih nedelja čak se pisalo o ugovorenoj plati - činjenica da PSŽ u tom slučaju ostaje bez jednog od najvažnijih šrafova Halandov put istom stazom čini mnogo komlikovanijim.

Jer jasno je kao dan: Sva svetla Pariza u tom slučaju biće uperena upravo u norveškog golgetera.

Italijanska Gazeta se pita, a prenose španski i francuski mediji - možete li da zamislite adekvatniju zamenu za Mbapea od Erlinga Halanda?

Priča momka koji hara u dresu Borusije iz Dortmunda dobro je poznata. Milioneri su tokom prethodnih meseci izdržali silne napade, svesno odbili veće cifre nego što će iznositi njegova izlazna klauzula na leto 2022. godine (šuška se da se radi o 75.000.000 evra) i svesni su da neće moći da ga zadrže. Uostalom, znali su sve to kad su pristali na relativno nisku klauzulu, jer to je bio način da pobede konkurenciju kad su ga dovodili iz Salcburga.

Pa gde će na kraju Haland?

Teško i preteško pitanje trenutno. Ali neki "detalji" polako usmeravaju dalju karijeru po mnogima već sada najboljeg napadača na svetu. A sve pod pretpostavkom da se Florentino zaista i definitivno opredelio za Mbapea kao vođu svog novog supertima.

Mino Rajola jedan je od nezaobilaznih faktora u celoj priči i konačnoj podeli karata. Kontroverzni agent nikada nije bio u dobrim odnosima sa Perezom. I eto prvog plusa za Parižane. I Rajola je na redovnoj vezi sa Leonardom - drugi plus za PSŽ!

Sportski direktor francuskog kluba lako se dogovorio sa Rajolom letos oko dolaska Điđa Donarume, to je činjenica. A Gazeta još navodi kako se tom prilikom poveo razgovor i o Halandu. Mada je Rajola jasno stavio do znanja Leonardu da će za svog klijenta zahtevati rekordnu platu (oko 50.000.000 evra na godišnjem nivou) ovaj je izrazio spremnost da razgovor u dogledno vreme bude nastavljen i detaljnije razrađen.

Želja Mina Rojale da "uđe" u Real traje već duže vreme. I nikoga ne bi trebalo da iznenadi ukoliko okrene ćurak. Bolja prilika od Halanda za tako nešto verovatno ne postoji, ali tu su i realne prepreke. Onog momenta kad Kilijanu Mbapeu istekne ugovor, PSŽ oslobađa ogroman novac u budžetu za plate. U isto vreme, ako ovaj krene put Madrida, Kraljevski klub "udara u plafon" na tom planu.

Nagoveštaji, samo nagoveštaji...

Do realizacije put je dug.


tagovi

Erling HalandKilijan Embape

Obaveštavaj me

PSŽ
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara