Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Nije šala: Bivši selektor Australije vodi Degeneka u Singapur za 2.000.000 dolara!

Vreme čitanja: 4min | čet. 15.04.21. | 20:17

Zvanična ponuda stigla na Marakanu, iskusni štoper se nećka

Crvena zvezda je u prethodnom periodu odlično poslovala sa klubovima iz Azije, i punila kasu transferima u Kinu ili Saudijsku Arabiju. Pomenuta tržišta koristili su i ostali klubovi iz Superlige Srbije, ali čini se da je kucnuo čas da klub sa Marakane otpočne poslovanje sa timovima iz Singapura. Vest, bar na prvo čitanje, deluje pomalo komično, ali trostruki uzastopni šampion Srbije dobio je više nego primamljivu ponudu iz prebogate države sa jugoistoka Azije.

Naime, najbogatiji klub Singapura Lajon Siti Sejlors želi da u letnjem prelaznom roku dovede standardnog štopera Crvene zvezde i reprezentativca Australije Miloša Degeneka, saznaje MOZZART Sport. I ne samo da želi da ga dovede, već je poslao i zvaničnu ponudu u Ljutice Bogdana o kojoj se raspravljalo tokom srede. Naime, prema našim saznanjima klub iz Singapura je spreman da Crvenoj zvezdi isplati dva miliona dolara za momka koji je jedan od simbola evropskog uspeha Crvene zvezde i važnog šrafa Vladana Milojevića i Dejana Stankovića.

Izabrane vesti

Kako se može čuti Crvena zvezda je spremna za posao, kako bi oslobodila mesto za potencijalni dolazak Aleksandra Dragovića iz Bajera iz Leverkuzena. Ali razumljivo iskusni štoper se nećka, jer na prvu loptu odlazak u Singapur ne deluje baš kao primamljiva opcija. Bez obzira na odlične lične uslove i milionsku zaradu na bogatom Ostrvu.

Daleko od toga da se u Singapuru igra fudbal na ozbiljnom nivou kao u Arabiji ili Kini, ali potencijalni tim Miloša Degeneka će, po svojoj prilici, pokrenuti revoluciju u toj ostrvskoj zemlji. Naime, Lajon Siti Sejlors nalazi se od prošle godine u rukama jednog od najbogatijih ljudi u Aziji, singapurskog milionera Foresta Lija. On je po dobijanju 100 posto akcija odmah promenio ime kluba, koji se do tada zvao Hom Junajted, i najavio ogromna ulaganja. Primera radi trenutno trećeplasirani tim singapurske lige je u prošlom prelaznom roku oborio sve rekorde, pošto je iz Rio Avea kupio Dijega Lopeza za 1,8 miliona evra. Do tada su se transferi u singapurskom fudbalu merili šestocifrenom cifrom. I to retko kada.

Plan je da se Lajon Siti Sejlors vrlo brzo plasira u azijsku Ligu šampiona, i potom u tom takmičenju igraju zapaženu ulogu. Pored Miloša Degeneka na meti su još desetorica igrača sa svih meridijana.

Postoji još jedna kockica koja se savršeno uklapa u potencijalni transfer Miloša Degeneka u Singapur. Trener Lajon Siti Sejlorsa je bivši kapiten i selektor reprezentacije Australije Aurelio Vidmar. Reč je o čoveku koji je trenirao Miloša Degeneka u mladoj selekciji Australije i na čije insistiranje je počela priča o potencijalnom transferu iskusnog štopera u redove Lajon Siti Sejlorsa... Zanimljivo je da je u Lajon Siti Sejlorsu šef omladinske akademije Beograđanin Luka Lalić, trener sa iskustvom rada u holandskom Fajenordu.


Letnji prelazni rok u Singapuru počinje 17. maja i do tada se očekuje realizacija posla, odnosno konačan odgovor Miloša Degeneka. Sasvim je razmuljivo što se nekadašnjem članu Al Itihada na prvu loptu nije učinila primamljivim ponuda iz Singapura. Uz odlazak u Al Hilal težak 3,6 miliona dolara, Miloš Degenek je držao ozbiljan nivo forme i igara u Ljutice Bogdana. Imao je krucijalnu ulogu u prvom ulasku u Ligu šampiona kada je oduzetom loptom, potom i trzajem glavom, kumovao izjednačenju u Salcburgu. Bio je član tima koji je i 12 meseci kasnije igrao u Ligi šampiona, može da se pohvali trijumfima nad Liverpulom i Olimpijakosom. Posle samo tri odrađena treninga stisnuo je petlju da odigra meč protiv Jang Bojsa u Bernu, i uz sve to postigao gol. Simbol je velikog profesionalca, uvek maksimalno fizički spremnog. I da nije bilo kiksa prilikom lažnjaka Sadika bio bi u očima navijača ikona, kao njegov zemljak iz Srpske Krajine Milan Borjan.

 Na posletku briljirao je u revanš meču protiv Milana februara ove godine, kada je prema pojedinim statističkim parametrima izgubio samo jedan duel. Sa takvim CV-om Miloš Degenek se nada boljem, narednom angažmanu. Posebno, pošto sa australijskim pasošem ne zauzima mesto stranca u većini azijskig zemalja.

Pre pandemije virusa korona Miloš Degenek je imao na stolu ponudu kineskog Šangaja, ali je tražio ozbiljne lične uslove. Nema sumnje da ni prema potencijalnim poslodavcima iz Singapura neće biti nežan. Jer takav transfer treba da ima ozbiljnu cenu. Posebno što je Miloš Degenek jedan od najplaćenijih igrača Crvene zvezde, gde godišnje inkasira više od 500.000 evra.


tagovi

Miloš DegenekSIngapur

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara