Hari Megvajer (Reuters)
Hari Megvajer (Reuters)

Nije šala, ozbiljno je: Čelsi kreće po Harija Megvajera!

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.08.22. | 20:30

Senzacionalne vesti sa Ostrva

Možda ste i čuli ili pročitali negde prethodnih dana, ali verovatno ste samo odmahnuli rukom kao na još jedan od onih besmislenih transfer tračeva kakvih bude svakog leta. Pogotovo što su to javili neki prilično „žuti“ ostrvski tabolidi.

Uglavnom, spekulisalo se i šuškalo da je Čelsi zainteresovan za Harija Megvajera. Ali retko ko je to mogao da uzme za ozbiljnu infromaciju.

Izabrane vesti

Ali danas sa Ostrva stižu senzacionalne vesti, potpisane od strane Nazara Kinsele, već godinama jednog od najuticajnijih novinara kada su u pitanju Čelsi i informacije sa Stamford Bridža. Čovek čija reč ima posebnu težinu među Čelsijevim navijačima im je danas zaparao uši.

Kinsela tvrdi da je Čelsi zaista zagrejan za kapitena Mančester Junajteda i da je taj interes od sinoć postao ozbiljan.

Poznato je da je Tomas Tuhel celo leto insistirao na dvojici štopera visoke klase jer je ostao bez Ridigera i Kristensena koji su otišli u Španiju. Čelsi je doveo Kalidua Kulibalija, ali do ostalih meta poput Žila Kundea, Milana Škrinijara, Presnela Kimpembea ili Joška Gvardiola, nije mogao. Poslednjih dana je krenuo u totalnu ofanzivu na Veslija Fofanu iz Lestera, slao čak tri ponude za Francuza ali su Lisice juče odbile i treću od čak 83.000.000 evra sa bonusima. Deluje da je priča skoro pa „mrtva“...

Plavci su zato morali da se pebace na druge opcije i navodno je Tuhel taj koji veruje da je Megvajer pravi čovek.

O trenutnom statusu i reputaciji Harija Megavjera ne treba trošiti reši. Još od dolaska iz Lestera za neverovatnih 87.000.000 evra, našao se pod ogromnim pritiskom nemilosrdne ostrvske javnosti. On je postao još veći kada je Hari kasnije postao kapiten i kada je Junajted počeo da tone na svim frontovima. Daleko od toga da je bio najveći krivac za situaciju na Old Trafordu ali jeste jedan od glavnih jer je imao neka katastrofalna izdanja. Dolaskom novog trenera Erika Ten Haga je izgubio mesto u startnih 11 pored Varana i Martineza iako je zadržao kapitensku traku.

Iako je ispao iz prve postave, on je i dalje navodno srećan u Mančesteru i želi da se bori za mesto u timu. Možda mu je sklanjanje iz tima a neko vreme čak i prijalo da se malo rastereti pritiska. Klub do sada nije bio u situaciji da razmišlja o Megvajerovom odlasku i uvek je stajao u njegovu zaštitu kada bi usledio rafal kritika. Ali kako Ten Hag baš i ne vidi kapitena u prvom planu, nije isključeno da Junajted odluči da raskine ovaj nesrećan brak i da ga proda u Čelsi. Naravno, za manje para nego što ga je kupio... Ili da ga iskoristi kako bi dobio Kristijana Pulišića koji se sviđa Ten Hagu a kod Tuhela je u drugom planu.

Ne treba trošiti reči na kakav prijem je ova vest naišla među pristalicama Čelsija. Društvene mreže su se usijale od besa, srdžbe i protesta jer ne žele ni da čuju za dolazak Megvajera na Stamford Bridž.

Međutim, Tomas Tuhel veruje da Megvajer kod njega može da igra na nivou iz reprezentacije pa i bolje. A Megvajeru reprezentaciji i klubu kao da nije isti čovek. Dosta toga zavisi i od formacije u kojoj igra. U nacionalnom timu je uglavnom bio član štoperske trojke u poslednjoj liniji, dok Junajted godinama ne odustaje od formacije sa dvojicom štopera u kojoj Megavjer „visi“.

Tuhel je jedan od najvećih pobornika defanzivne linije sa trojicom štopera i veruje da bi od Megvajera izvukao maksimum i da bi se Englez odlično uklopio sa Kulibalijem i Tijagom Silvom.

Čelsi još nije odustao od Fofane ali su šanse od sinoć minimalne. Zato će Plavci do samog finiša prelaznog roka držati otvorenu opciju za dovođenje Megvajera i držati Pulišića kao džokera za pregovore jer znaju da se mnogo dopada Ten Hagu.


tagovi

Hari MegvajerLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Čelsi
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara