Ernandez i Čalhanoglu ©Reuters
Ernandez i Čalhanoglu ©Reuters

Nikad bolja situacija u Milanu: Do Zvezde potpuno spremni Čalhanoglu, Kjer i Benaser, a onda se ulazi u paklen ritam

Vreme čitanja: 3min | čet. 04.02.21. | 11:46

Mečevi sa Krotoneom i Specijom biće u službi potpune konsolidacije redova u ekipi Stefana Piolija

Milan polako ulazi u završnu fazu sezone, koja će biti još teža kada otpočnu završne evropske bitke, tako da će Stefano Pioli morati da pronađe balans kako bi njegova ekipa uspela da izdrži željeni ritam. Srećom po Rosonere, situacija sa povredama odavno nije bila bolja, pa bi iskusni strateg do utakmice sa Crvenom zvezdom na stadionu Rajko Mitić mogao da ima praktično kompletan tim na okupu.

Već u meču protiv Krotonea za tri dana u ekipu bi mogli da se vrate Hakan Čalhanoglu, Simon Kjer i Ismail Benaser. Danski defanzivac ima izuzetnu sezonu iza sebe, ali je od decembra ušao u problem sa povredama. Novu je zadobio pre nekoliko dana, u pitanju je butni mišić, zbog čega je propustio gostovanje Bolonji prošlog vikenda. Ipak, ona nije teže prirode, Kjer je počeo da radi sa ekipom, pa će protiv Krotonea najverovatnije meč započeti na klupi za rezervne igrače.

Izabrane vesti

ČALHANOGLUA PREPORODIO SISTEM 4-2-3-1

Hakan Čalhanoglu ©ReutersHakan Čalhanoglu ©Reuters

Hakan Čalhanoglu je bio van tima od sredine januara zbog problema sa virusom korona, a u međuvremenu se jasno videlo koliko Turčin znači ovom timu Milana. Iako je dugo bio ospravan, Čalhanoglu se preporodio u trenutku kada je Pioli prešao na sistem 4-2-3-1. Fantastično se snašao u ulozi iza napadača, koje konstatno hrani upotrebljivim loptama. Neposredno pre pauze, bio je u fantastičnoj seriji partija. Na četiri vezana meča postigao je jedan gol i zabeležio čak pet asistencija. Van ritma ga je pre karantina izbacila i povreda zgloba, ali je sada potpuno spreman da se vrati na teren.

Milan je vrlo težak period prošao i bez jednog od glavnih stubova veznog reda, Ismaela Benasera. Odlični defanzivni vezista, koji je bio standardan na otvaranju sezone, doživeo je neugodnu povredu u novembru, pa je pauzirao dva meseca. Srećom po Piolija i njegov stručni štab, Alžirac je odlično podneo povratak na teren. Protiv Bolonje je zaigrao u poslednjih pola sata i napravio dobro zagrevanje za predstojeći vikend.

BENASER VRAĆA TONALIJA NA KLUPU

Ponovo u tandemu, Kesi i Benaser ©ReutersPonovo u tandemu, Kesi i Benaser ©Reuters

Iako je dobro delovao na terenu, bilo je jasno da Benaseru nedostaje minutaža na terenu. Zbog toga će ga Pioli izvesno uvrstiti u tim protiv Krotonea, zajedno sa Frankom Kesijem u tandemu. Njih dvojica su izuzetno sarađivala na početku sezone, pa je Pioliju izuzetno stalo da ih ponovo "udruži" u najkraćem mogućem vremenu.

Povratak Benasera u tim, značiće i da se u kontra smeru vraća Sandro Tonali. Mladi vezista nije uspeo da uveri fudbalske kritičare, a ni samog Pioila, da je u stanju da zadrži mesto u startnih 11, pa će ponovo biti na klupi za rezervne igrače. Ipak, svi u klubu još uvek veruju u potencijal zlatnog dečka italijanskog fudbala, ali mu neće biti lako da se bori za mesto u timu ukoliko se Benaser vrati na pređašnji nivo.

Povratkom trojice igrača, odbrana i vezni red zapravo će se vratiti u onaj oblik koji su imali s početka sezone, kada je Milan delovao i najkompaktnije. Kjer će ponovo u tandem sa kapitenom Romanjolijem, a u međuvremenu je pozajmljen i Fikajo Tomori, pa odbrana više neće biti u situaciji da zavisi od golobradog Pjera Kalulua.

Centralni deo veznog reda ponovo će činiti trojka Kesi, Benaser, Čalhanoglu, što će značajno rasteretiti i napad, jer Pioli više neće biti u situaciji da na mesto polušpica, kao u Bolonji, stavlja Rafaela Leaa.

Situacija u redovima Rosonera bi uskoro mogla da se smatra idealnom, a odlična stvar je to što će protivnici do meča sa Crvenom zvezdom 18. febuara, biti Krotone (u Milanu) i Specija (u gostima). Od meča sa srpskim šampionom Milan ulazi u paklen ritam. Između dva okršaja sa crveno-belima Piolijev tim očekuje prvenstveni derbi sa Interom, a nakon revanša 1/16 finala Lige Evripe i meč sa Romom na rimskom Olimpiku.

 



tagovi

Stefano PioliIsmael BenaserHakan Čalhanoglu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara