Leontin Strizu (©Prinscreen)
Leontin Strizu (©Prinscreen)

Nikada nije dosadno u FCSB-u, novi kontroverzni Bekalijev potez – trener koji je osuđen zbog trgovine uticajem

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.12.22. | 12:15

Rumunija 1: Tim iz Bukurešta s novim trenerom gostuje danas (18.00) u Botošaniju

Farul i Kluž su pobegli rivalima, verovatno će samo ova dva tima da se bore za titulu u Rumuniju. Sa FCSB-om se nikada ne zna. Tim kontroverznog vlasnika Điđija Bekalija zaostaje čak 15 bodova za liderom iz Konstance, pa će borba za krunu u ove sezone da bude sanak pusti za naslednika nekadašnje Steaue, bivšeg šampiona Evrope.

Cilj ekipa iz Bukurešta je da se domogne plej-ofa i izbori Evropu. U odloženom meču šestog kola šampionata Rumunije, FCSB danas (18.00) gostuje Botošaniju na stadionu Municipal. Domaćin je u lošoj formi, vezao je četiri meča bez pobede, pa gosti imaju ulogu favorita.

Izabrane vesti

FCSB je prethodne nedelje izabrao novog trenera. U pitanju je malo poznati rumunski stručnjak Leontin Strizu. Bivši igrači Steaue, među kojima je Bogdan Stelea, istakli su da se zna ko će i dalje da vodi glavnu reč. U pitanju je kontroverzni vlasnik kluba Điđi Bekali, koji je poznat po čestim prmenama trenera.

18.00: (4,80) Botošani (3,45) FCSB (1,80)

Rumunski Digisport “kopao” je po biografiji novog trenera FCSB-a. Pre 15 godina osuđen je na kaznu zatvora od tri godine uslovno zbog trgovine uticajem u aferi “Gorivo za vojsku”. Navodno, Strizu je falsifikovao potpis. Morao je da plati kaznu od 15.000 dolara i zaplenjeno mu je zemljište u opštini Mogošaoja.

Tokom igračke karijere, novi trener tima iz Bukurešta je bio napadač Rapida, Uniree, Sportula, Nasionala, Poli Temišvata, Brašova, Kajzerija, Kindije iz Targovišta i Sakarije. Ostao je u fudbalu zahvaljujući prijateljstvu sa Mihajem Stojkom, generalnim direktorom FCSB-a. Strizu je bio na poziciji sportskog direktora u Steaue od 2003. do 2005. godine. Bio je odgovaran za mlađe kategorije. Kao trener je radio u drugom timu FCSB-a i Unirei iz Konstance koji je vodio prošle sezone. Ostao je na klupi na samo 20 mečeva ima samo pet pobeda, tri remija i čak 12 poraza.

Prošle sezone, tim iz Bukurešta je osvojio četiri boda protiv današnjeg rivala. Pobedio je na svom terenu sa 3:1, dok nije bilo golova u Botošaniju.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

RUMUNIJA 1 – ZAOSTALI MEČEVI 6. KOLA

Utorak

Kindija – Univerzitatea Krajova 1:1 (0:1)

/Popa 90 – Kretu 13/

Sreda

Hermanštat - Kluž 2:3 (1:2)

/Paraskiv 35, Orojan 56 – Džanga 10, 26, Malele 73/

Četvrtak

18.00: (4,80) Botošani (3,45) FCSB (1,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Rumunija 1RumunijaBotošaniFCSB

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara