Bernardo Silva (©Reuters)
Bernardo Silva (©Reuters)

Niko se više ne smeje Barsinim planovima: Dva kapitalca stigla, red je na Bernarda Silvu

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.08.22. | 10:38

Preduslov je da Frenki de Jong bude prodat

Podrugljivi osmesi pratili su svaku medijsku spekulaciju. Govorili su: jure novine klikove. Šanse nema da Barselona napravi bilo što značajno na letnjem prelaznom roku. A onda je krenulo. Andreas Kristensen, Frank Kesi, Rafinja, pa dva od tri planirana kapitalca – Robert Levandovski i Žil Kunde. Po trećeg tek kreću. Bernardo Silva naravno.

Katalonski mediji prenose znake optimizma sa stadiona Kamp Nou. Jeste da predsednik Đoan Laporta flertuje sa bankrotom, ali je uspeo da Barselonu učini ponovo primamljivom. Delovalo je nezamislivo, ali Katalonci, možda i preterano ambiciozno, ponovo pričaju o napadu na krov Evrope, pa smo došli do toga da Silva više nema dilemu: ili ostaje u Mančester Sitiju ili ide u Barselonu.

Izabrane vesti

Laporta je sa svoje strane uradio sve što je mogao. Rasprodao je i deo Barsine imovine – poslednji potez je bila prodaja 24,5 odsto “Barsa Studija” za 100.000.000 evra – i time bi trebalo da je napunio budžet za prvih pet pojačanja, taman i da ne bude izlaznih transfera. Za Silvu ipak premalo. Preduslov da on dođe je da Frenki De Jong konačno bude prodat. Mančester junajtedu ili Čelsiju, Barsi je svejedno.

------

Prognozziraj srpski fudbal i bori se za višemilionski nagradni fond PROGNOZZER

-------

Bitno je da pare uđu u klub, jer dovođenja Silve neće biti jeftino. Ranije se pisalo da ga Siti neće pustiti ispod 80.000.000 evra, verovatno ni to neće biti dovoljno. A otprilike toliko bi mogla Barsa da uzme za De Jonga, sa sve bonusima.

Deluje teško izvodljivo, ali Laporta nam je već pokazao – ne otpisujte ga prerano.



tagovi

Bernardo SilvaLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Barselona
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara