Marko Nikolić (©Shutterstock)
Marko Nikolić (©Shutterstock)

Nikolić u problemu, Semaku se drma klupa

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.12.20. | 09:59

Vicešampion i šampion Rusije u teškom položaju posle kraha u Evropi. Lokomotiva bez nekoliko ključnih igrača dočekuje Rubin sa razigranim Đorđem Despotovićem

Kriza dva najbolja ruska kluba, šampiona i vicešampiona. Zenit je već ispao iz Evrope. U konkurenciji Borusije iz Dortmunda, Lacija i Briža je ubedljvo bio poslednji u Ligi šampiona i neće irgati ni utešnu Ligu Evrope, dok je i Lokomotiva na pragu ispadanja posle poraza na svom terenu od Salcburga.

Pod baražnom vatrom su dvojica stručnjaka, Sergej Semak i Marko Nikolić. Ruski šampion bi mogao uskoro da smeni mladog stručnjaka, dok je nekadašnji trener Partizana pod lupom ruskih medija još od dolaska na čelo Lokosa početkom godine.

Izabrane vesti

Lokomotiva u prvom meču 17. kola Premijer lige Rusije danas (12.00) dočekuju nepredvidivi Rubin iz Kazanja. Moskovljani posle kraha u Ligi šampiona imaju dosta problema sa povredama. Marko Nikolić ove sezone nijednom nije mogao da računa na najjači sastav. Radilica na sredini terena Dmitrij Barinov izgubljen je još na startu šampionata, od meča sa Spartakom na Otkritije areni, kada je i počela silazna putanja vicešampiona Rusije.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE LOKOMOTIVA DA BUDE ŠAMPION RUSIJE JE 50,0.

Do kraja godine Nikolić ne može da računa na napadača Fjodora Smolova. Povređen je Ze Luis, pojačnje iz Porta proteklog leta. Zbog bolesti ni iskusni Poljak Gžegož Krihovjak nije mogao da pomogne saigračima u meču sa Salcburgom prethodne nedelje, ali se očekuje da igra danas. Protiv tima iz Kazanja nekadašnji trener Rada, Vojvodine i Partizan ne može da računa ni na suspendovane Danila Kulikova i Stanislava Magkejeva. U Moskvu stiže Rubin za koji ove sezone briljira nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Đorđe Despotvić. Reprezentativac Srbije sa sedam golova deli prvo mesto na listi strelaca zajedno sa Artjom Dzjubom i Krisijanom Noboom.

Rubin igra toplo-hladno, nikada se ne zna. Dobio je, recimo CSKA u Moskvi i Zenit u Sankt Peterburgu, a izgubi od Himkija. Lokomotiva je prekinula seriju od tri poraza u Premijer ligi Rusije, ima četiri boda u prethodna dva kola, a mreža Lokosa se nije zatresla. Problem Nikolića je neefikasnost. Samo 16 golova na 16 mečeva, skroman je učinak ekipe koja se bori za titulu. Samo četuti ekipe u ligi daju manje golova od ekipe iz prestonice.

U prvom delu sezone, Lokomotiva je pobedila u Kazanju sa 2:0. Tradicija je na strani domaćina koji nije izgubio od Rubina na devet vezanih utakmica (šest pobeda i tri remija), ali bi Rubin mogao da iskoristi lošu situaciju u redovima Moskovljana.

Zenit je prošle sezone uzeo triplu krunu, dominirao je, ali ove sezone problemi za Gazpromovo mezimče. Osim Semaka kome se drma klupa, problem je nastao i sa najboljim igračem i strelcem Artjom Dzjubom i njegovim čuvenim snimkom. Ruski mediji navode da je gorostasni napadač u lošem stanju, da je supruga podnela zahtev za razvod, pa to sve utiče da Zenit izgleda neprepoznatljivo ove sezone. Ni skupo plaćeni Brazilac Malkom (plaćen Barseloni čak 40.000.000 evra) ne igra kako se od njega očekuje. Evrope je prošlost, a ni u Premijer lige ne cvetaju ruže timu iz Sankt Peterburga, iako je lider sa istim brojem bodova kao i Spartak i CSKA. Na Gazpom arenu danas (17.00) stiže Ural i to je šansa za bodova za ruskog šampiona.

Spartak nema obaveze u Evropi kao konkurenti, pa je najpopularniji ruski klub odmoran, u igri je za titulu. Na Otkritije areni četa Domenika Tedeska dočekuje Tambov (14.30) i pobeda ne bi smela da se dovodi u pitanje.

U subotu igra još jedan ruski klub koji se nije proslavio u Ligi šampiona, a to je Krasndar, ali za razliku od Zenita i Lokomtive, tim sa juga zemlje je obezbedio šesnaestinu finala Lige Evrope posle pobede nad Renom u utorak (1:0). U Krasnodar stiže najgori tim lige, Rotor (17.00) i to je šansa za domaćina da sa tri boda uhvati priključak za timovima iz gornjeg dela tebele. Krasnodar ima čak pet poraza u poslednjih šest kola Premijer lige Rusije.

PREMIJER LIGA RUSIJE – 17. KOLO

Subota

12.00: (2,55) Lokomotiva M. (3,10) Rubin (2,90)

14.30: (1,18) Spartak M. (7,25) Tambov (15,0)

17.00: (1,38) Krasnodar (4,70) Rotor (8,50)

17.00: (1,38) Zenit (4,70) Ural (8,50)

Nedelja

12.00: (1,67) Rostov (3,50) Ufa (5,90)

14.30: (1,60) Dinamo M. (3,70) Ural (5,70)

17.00: (1,50) CSKA M. (4,30) Himki (6,50)

Ponedeljak

17.00: (2,60) Soči (3,05) Ahmat (2,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Rusija 1Premijer liga RusijaLokomotiva MoskvaSpartak MoskvaMarko Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara