Mark Roka sa svojom boljom polovinom tokom proslave titule (©Reuters)
Mark Roka sa svojom boljom polovinom tokom proslave titule (©Reuters)

Nikome nije bilo jasno zašto ga dovode, sad su uspeli da ga se reše: Bajern prodao Roku za 12+5 miliona

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.06.22. | 17:27

I tako otplatio dobar deo transfera Rajana Gravenberha...

Još kada je dolazio u Minhen u oktobru 2020. taj se potez smatrao dosta čudnim. Ispostavilo da su ljudi iz Bajerna u njemu videli neku vrstu zamene za Tijaga Alkanatru, ali ubrzo se ispostavilo da niti je taj kalibar, niti takav profil igrača. Retko je dobijao šansu i u manje važnim utakmicama, za dve godine sakupio tek 24 meča (manje od 1.000 minuta) i bilo je jasno da više nema šta da traži u Zebener štrase: Mark Roka (25) od iduće sezone nosiće dres Lidsa!

I nemački i engleski mediji javljaju da je posao ugovoren, te da su preostale samo formalnosti u vidu lekarskih pregleda i potpisa ugovora, koje će biti finalizirane čim se Španac vrati sa odmora.

Izabrane vesti

Englezi navode da je Roka dobio značajno povećanje plate u Jorkširu (u Minhenu zarađivao 53.000 evra mesečno, što je manje od 1.500.000 evra po godini), dok Nemci podvlače da je sa finansijske strane još bolje prošao Bajern, pošto ne samo da je izvukao uloženo (9.000.000 evra plaćen Espanjolu), već je uspeo i da zaradi. Navodno, Lids će u njegovu kasu uplatiti momentalno 12.000.000, a onda još 5.000.000 kroz bonuse.

Ovo posebno dobija na značaju ako se zna da je Rokina cena pala na 7.000.000, odnosno da će Bajern njegovom prodajom isplatiti veliki deo uloženog u daleko mlađeg i boljeg Rajana Gravenberha.

Da ne govorimo da za dve sezone nije uspeo da postigne gol ili upiše asistenciju...

Imajući u vidu da je pored Roke Minhen napustio i Korentan Toliso, u narednim danima treba očekivati još jedno pojačanje Bajerna za vezni red.

Uveliko se spekuliše da bi to mogao da bude Konrad Lajmer iz RB Lajpciga.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Mark Roka

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara