Nišlije iskalile bes na imenjaku, kome ostade fenjer

Vreme čitanja: 4min | pet. 25.08.23. | 20:38

U okršaju jedina dva tima koja su u peto kolo Mozzart Bet Superlige ušla bez bodova, domaći Radnički konačno zablistao i, ud dva gola Ilića i po jedan Petrova i Mesarovića, savladao Kragujevčane sa 4:1

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Niša)

Za niški Radnički prvenstvo je praktično počelo večeras. Bilo bi dobro za njih kada bi zaista, kao gumicom, mogli da obrišu sve ono što se dešavalo u prva četiri kola, kada se raspored surovo poigrao sa njima, a Fortuna im okrenula leđa u okršajima sa favoritima i da sezonu počnu da računaju od utakmice sa imenjakom iz Kragujevca.

Izabrane vesti

Utakmice u kojoj su polagali ispit zrelosti, koja je, možda i bez preke potrebe, u samom klubu označena kao sudbonosna i utakmice u kojoj su osvojili prve bodove ove sezone u Mozzart Bet Superligi – 4:1. Kragujevčanima ostade fenjer, jedini su tim u ligi koji se još nije pomerio sa nule, a uporišzte kakve-takve nade mogu da pronađu u svojoj igri iz poslednjih pola sata, kada su nagazili domaćina i stvorili nekoliko kolosalnih prilika da završnicu meča učine neizvesnom.

Džak od stotinu kilograma sa svojih leđa skinuo je i trener Nikola Trajković, koji je u svojoj prvoj pobedi u Srbiji, u samostalnoj trenerskoj karijeri, izvojevao i nekoliko malih pobeda. On je ovog leta insistirao na promeni formacije i upravo su takozvani vingbekovi koje je izabrao za ovaj meč, Filip Frej i Sava Petrov, bili ideolozi ovog trijumfa. Kao osice su napadali protivnika, svako po svom boku, dali krila čitavoj ekipi i među najzaslužnijima su za konačan rezultat. Takođe, fudbaler na čijem je dovođenju, tačnije povratku na Čair, Trajković insistirao – Vanja Ilić dva puta je pogodio mrežu gostiju na ovom meču.

Treba biti realan i reći da su gosti u priličnoj meri olakšali svom protivniku dosta smušenim ulaskom u utakmicu. Pre svih golman Miloš Mladenović je sa par nesigurnih poteza uneo nervozu u čitav defanzivni deo tima, kao da je prizvao Nišlije ka svom golu, a treba istaći da je povreda kapitena Miloša Vidovića, koji nije ni doputovao u Niš, u velikoj meri poremetila trenera Joksimovića.

Već posle dvadesetak minuta igre bilo je jasno kako će se utakmica okončati. Frej je imao jedan od mnogobrojnih prodora po levoj strani, Ivelja je sjajno odigrao povratnu, a Vanja Ilić rezantnim udarcem savladao Mladenovića. Sedam minuta kasnije, Sava Petrov je još jednom potvrdio da je u velikoj formi započeo ovu sezonu. Hoće centrala jednom da pogreši, možda čak i dva puta, ali već triput nema šanse. Ono što je izveo protiv Čukaričkog na Banovom brdu, pa pogodio stativu, zatim protiv Partizana, kada je postigao prelep gol, ponovio je i ove večeri protiv Radničkog iz Kragujevca. Primi loptu na desnom boku, lako se oslobodi dvojice čuvara, krene ka sredini i onda kontranogom, svojom jačom, levom pogodi tamo gde golman ne može da je stigne – ovog puta, uz žabicu, u suprotan donji ugao.

Imao je domaći Radnički period smušene igre, odnosno gosti su bili u naletu u završnici prvog poluvremena, zapretili u nekoliko navrata, čak je Pecelj pogodio stativu šutem iz daljine. A onda je niški Radnički mogao potpuno da dotuče goste u nadoknadi vremena. U centru pažnje bio je Petrov, najpre je pripremio veliku šansu Ivelji, kao što je to prethodnmo učinio Belakoviću, kada se ovaj spetljao na petercu u zicer prilici, a onda je i sam Petrov šutirao neprecizno, na dodavanje Freja.

Treći gol, koji je Radnički postigao veoma brzo u drugom delu, nakon što je ponovo sve krenulo od asistenta Freja, a drugi put se u strelce upisao Vanja Ilić, kao da je učinio kontrauslugu domaćinu, pošto su se Kragujevčani probudili i tek tada počeli da igraju fudbal. Kapiten Stefan Čolović pokrenuo je svoju ekipu, u razmaku od dva minuta asistirao za gol, pa ga umalo i sam postigao.

Vidakov je smanjio, na sjajan centaršut svog kapitena, i to iz drugog pokušaja, pošto je prvi Rosić odbranio, a onda je sevnula Čolovićeva levica, gotovo sa istog mesta sa kojeg je Petrov pogodio u prvom poluvremenu, a lopta je prohujala pored gola.

Ipak, bio je to kratkotrajan nalet, odbrana domaćeg Radničkog, u kojoj je ove večeri debitovao David Petrović, a briljirao Bazil Jamkam, nekako je uspela da odoli, iako nije bilo bez stresa, pošto je Pejović na gol-liniji zaustavio pokušaj Ristića, a Rosić bravurom udarac glavom Vidakova iz neposredne blizine.

Na kraju, u petom minutu nadoknade vremena, sevnula je kontra, Škrbić je lepo ostavio loptu Mesaroviću, a ovaj krunisao akciju dvojice igrača koji su u igru ušli desetak minuta pre kraja za konačnih 4:1.

RADNIČKI NIŠ – RADNIČKI KRAGUJEVAC 4:1 (2:0)

/Ilić 14, 49 Petrov 21, Mesarović 90+5 – Vidakov 54/

Niš. Stadion Čair.

Gledalaca: 700.

Sudija: Lazar Lukić (Beograd).

Žuti kartoni: Krajišnik, Simović (Radnički Kg).

RADNIČKI NIŠ (3-4-2-1): Rosić 7 – Vojnović 7, Jamkam 7.5, Petrović 6.5 – Petrov 8 (od 83. Škrbić 6.5), Stajić 6.5, Pejović 7 (od 83. Mesarović 7), Frej 7.5 – Ilić 8, Belaković 6 (od 60. Marjanović 6.5) – Ivelja 6.5 (od 51. Vlajković 6.5).

RADNIČKI KRAGUJEVAC (4-2-3-1): Mladenović 6 – Popović 5 (od 81. Ristić), Miličić 5.5, Mitrović 5.5, Pecelj 5.5 – Simović 6, Krajišnik 5 (od 46. Zorić 6) – Čolović 6.5 (od 81. Činedu), Vidosavljević 6, Bevis 5.5 (od 46. Đurić 5.5) – Vidakov 6.5.

Igrač utakmice: Vanja Ilić (Radnički Niš) 8.

MOZZART BET SUPERLIGA, PETO KOLO

Petak

Radnički Niš - Radnički 1923 4:1 (2:0)

/Ilić 14, 49 Petrov 21, Mesarović 90+5 – Vidakov 54/

Subota

18.00: (1,50) TSC (4,30) IMT (6,50)

19.00: (16,0) Voždovac (8,00) Crvena zvezda (1,15)

20.30: (2,85) Mladost Lučani (3,30) Vojvodina (2,50)

Nedelja

17.30: (1,80) Novi Pazar (3,60) Železničar Pančevo (4,60)

19.30: (1,50) Čukarički (4,20) Radnik (6,75)

19.30: (1,90) Spartak (3,40) Napredak (4,30)

19.35: (1,30) Partizan (5,20) Javor (11,0)




tagovi

Vanja IlićSava Petrov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara