Sava Petrov (Star Sport)
Sava Petrov (Star Sport)

Nišlije ostaju bez najboljeg strelca – Sava Petrov ide u Portugal

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.01.24. | 18:37

Brzonogi napadač večeras napušta pripreme Radničkog u Turskoj i karijeru nastavlja u Vizeli

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Niša)

Radnički će prodajom Save Petrova kompletirati potpunu rekonstrukciju kostura tima u odnosu na jesenji deo sezone. Ostao je bez kapitena, zatim bez golmana i svog najbolje ocenjenog igrača. Sada ostaje i bez prvog strelca.

Izabrane vesti

Nekadašnji đak Partizanove fudbalske škole, nakon godinu ipo dana provedenih na Čairu napustiće Radnički prihvatio je ponudu iz Portugala, potvrđeno je Mozzart Sportu iz niškog kluba. Nezvanično, Vizela će izdvojiti nešto manje od 100.000 evra za transfer, a srpski špic potpisaće ugovor na dve i po godine, dakle do leta 2026.

Radnički će, tako, nešto ipak zaraditi od fudbalera kome na kraju sezone ističe ugovor, trener Nikola Trajković je ionako na pripremama u Turskoj počeo da gradi ekipu oko drugih igrača, a Petrov će dobiti priliku da u jakoj ligi nadgradi solidne partije iz jesenjeg dela sezone, kada je u Mozzart Bet Superligi postigao šest golova. Od fudbalera koji ne igraju u Partizanu i Zvezdi, od njega su efikasniji bili samo Borisav Burmaz i Miloš Luković.

Vizela trenutno zauzima pretposlednju, 17. poziciju na tabeli u svom šampionatu, u zoni je ispadanja, pa joj predstoji grševita borba za opstanak. Brzonogi, ali korpulentni 25-godišnji napadač će u novom timu imati srpsko društvo, jer dres ove ekipe nose vezista Aleksandar Busnić i golman Nikola Bursać. Ovo mu neće biti prvo internacionalno iskustvo u karijeri, pošto je svojevremeno tri godine proveo u Belgiji, a nekoliko meseci i u Olimpiji iz Ljubljane.

Sava Petrov večeras će se oprostiti od dosadašnjih saigrača i napustiti pripreme Radničkog u Turskoj, dok Nišlije u subotu protiv Slovackog imaju pretposlednju, treću proveru u Beleku.

 


tagovi

Sava PetrovRadnički NišVizela

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara