©Starsport
©Starsport

Ništa od dolaska na čelo Orlića, Saša Ilić pred promocijom u Grčkoj

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.10.23. | 10:01

Mladi strateg u završnim pregovorima sa Atromitosom

Tri meseca posle rastanka sa CSKA iz Sofije, Saša Ilić je na korak od novog angažmana, saznaje grčki Sport24 prema čijim saznanjima je perspektivni strateg na korak od promocije u Atromitosu.

Ilić, koji je u grčkoj označen kao jedan od najboljih nadolazećih trenera u Srbiji, nasledio bi tako Velšanina Krisa Kolemana koji je Peristeri napustio posle sedam ovosezonskih izazova, uz učinak od tri remija i četiri poraza.

Izabrane vesti

Kao privremeno rešenje, kormilo Atromitosa preuzeo je Georgios Korakakis koji je bio član stručnog štaba prethodnog stratega, međutim izvesno je da će pretposlednji klub u Superligi Grčke već subotnji susret sa Panetolikosom dočekati sa novim trenerom na klupi.

Perspektivni Srbin našao se na radaru i Fudbalskog saveza Srbije iz kojeg je i zakoračio u sadašnje vode posle trenerske karijere, pominjala se opcija da preuzme mladu reprezentaciju na čijem je čelu Dušan Đorđević, ali je Ilić imao druge planove.

Po završetku igračke karijere nekadašnji kapiten Partizana trenerski put je počeko kao selektor mlađih kategorija Srbije, a u klupske vode je uplovio kao strateg Čukaričkog na čijoj se klupi zadržao osam meseci. Prethodne sezone Ilić je vodio CSKA iz Sofije i bio je na korak od šampionske krune kojim bi prekinuo dugogodišnju dominaciju Ludogoreca u prvenstvu Bugarske, međutim remijem sa CSKA 1948 u pretposlednjem kolu ispustio je lidersku poziciju, dok je tragičar utakmice i sezone bio Ivan Turicov koji je promašio penal za pobedu u 12. minutu nadoknade.

Aktuelnu sezonu nekadašnji vezista je otvorio remijem protiv Hebara, a poraz u prvom susretu dvomeča sa Sepsijem (0:2) u okviru kvalifikacija za Ligu konferencije bio je povod za rastanak sa Bugarima.

Atromitos, sa druge strane, posle osam kola ima učinak od tri remija i pet poraza, te se nalazi na pretposlednjoj poziciji u šampionatu Grčke. Rezultatska kriza bila je povod za rastanak sa dosadašnjim trenerom, a Ilićevim dolaskom produžio bi se niz Srba koji su vodili ovaj klub s obzirom na to da su u ekipi iz Peristerija trag prethodno ostavili Vladimir Petrović, Dragan Kokotović i Dušan Bajević.


tagovi

Saša IlićGrčka 1mlada reprezentacija SrbijeAtromitos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara