Nojer u Bajernu do 2025, Štefan Ortega dolazi da sedi na klupi

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.01.22. | 10:35

Pitanje je samo da li će veteran zadržati fantastičnu platu od 20.000.000 po sezoni...

Bajern po ubrzanom postupku rešava goruće probleme. Kingsli Koman stavio je paraf na novi ugovor, čime su Bavarci ispunili primarni cilj za ovu zimu. Na putu da isto učini je i Serž Gnabri - čak se govori kako će pregovori s njim ići lakše - a sva je prilika da odmah posle toga uprava nemačkog šampiona rešava pitanje prvog od trojice najiskusnijih igrača - Manuela Nojera.

Nije Bajern sklon dugoročnim ugovorima sa veteranima, međutim Nojer brani na vrhunskom nivou i dalje, neprikosnoven je i u nemačkoj reprezentaciji, pa su Oliver Kan i njegovi saradnici u najskorije vreme da mu ponude novi trogodišnji ugovor, javlja nemački Skaj.

Izabrane vesti

Iskusni čuvar mreže trenutno spada u najplaćenije igrače tima, prima oko 20.000.000 po godini bruto i za sada se ne navodi da li bi mogao da ostane na toj cifri.

Ukoliko 35-godišnji golman odluči da prihvati ponudu - a nema razloga da bilo ko sumnja u to; čak i za nešto manje novca - to bi značilo da će u klubu ostati gotovo do ulaska u petu deceniju života, dok bi Aleksanderu Nibelu, u isto vreme, vrata za odlazak bila širom otvorena.

Nibel je trenutno na pozajmici u Monaku. On je došao iz Šalke da nasledi Nojera, čak se govorkalo jedno vreme kako se prilikom potpisivanja ugovora izborio za klauzulu da ima zagarantovanih desetak nastupa po sezoni kao starter, ali na kraju ništa od toga.

Skaj napominje da Nibel sigurno neće imati strpljenja da i dalje sedi na klupi u Bajernu, te će zatražiti transfer na leto.

Kao najozbiljniji kandidat da zauzme njegovo mesto već neko vreme pominje se Španac rođen u Nemačkoj Štefan Ortega iz Arminije Bilefeld.


tagovi

Zimski prelazni rok 2022Manuel Nojer

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara