Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Norveška 2: Ham Kam ne da lidersku poziciju, Olesund u naletu, kriza Ranhajma

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.07.21. | 13:10

Posle osam kola OBOS lige svih 16 ekipa su doživeli makar po jedan poraz

Zanimljiv početak sezone u norveškoj drugoligaškoj konkurenciji. Novi član OBOS lige Fredrikštad je krenuo s četiri trijumfa, ali je popustio, vezao je četiri meča bez poraza. Ranhajm, Sogndal, Olesund i Start su loše počeli, dok je lider Ham Kam koji s klupe predvodi poznati stručnjak u ovoj skandinavskoj zemlji, Kjetil Rekdal. Radi se o nekadašnjem reprezentativcu Norveške i bivšem fudbaleru Borusije iz Menhengladbaha, Rena i Herte. Bio je trener Volerenge, Lirsa, Kajzerslauterna, Olesunda i Starta, a od prošlog leta je u Ham Kamu.

18.00: (1,52) Ham Kam (3,90) Ul Kisa (6,00)

Izabrane vesti

Posle samo osam kola svih 16 klubova su doživeli makar po jedan poraz. Lider je poklekao prošle nedelje u duelu sa Raufosom. Ham Kam na svom terenu dočekuje Ul Kisu (18.00), koja je imala seriju od tri trijumfa, ali je poražena od Olesunda u prethodnom kolu. Na svom terenu lider ima tri pobede i remi, uz gol-razliku 9:3. Po četiri gola delo su Kristijana Eriksena i Jonasa Enkeruda.

Prvi strelac u drugoj ligi Norveške je Oskar Aga, napadač Groruda koji je postigao osam pogodaka.

18.00: (2,05) Ranhajm (3,40) Fredrikštad (3,35)

Od Ranhajma se očekivalo da bude u gornjem delu šampionata, da bude kandidat za povratak u elitu, ali tek 14. mesto posle osam kola. Hendikep za nekadašnjeg člana Elitserije je što ne igra utakmice na svom stadionu nego u komšijskom Trondhajmu. Ranhajm mnogo bolje igra na svom terenu, gde ima samo poraz u četiri meča. Rival u današnjem meču (20.00) je Fredrikštad.

18.00: (1,52) Olesund (4,00) Osane (5,80)

KFUM Oslo je loše startovao, imao je samo bod posle tri kola, ali narednih pet utakmica bez neuspeha. Radi se o klubu iz prestonice koga su osnovali futsaleri.

Olesund je bio u krizi na startu šampionata, ali posle dve vezane pobede prošle sezone član najbolje lige se pokrenuo, vezao dve pobede, uz gol-razliku 6:1. Ovaj klub s klupe predvodi nekadašnji trener Brana Lars Arne Nilsen.


tagovi

NorveškaOlesundFredrikštadNorveška 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara