Morgan Gibs Vajt i Džo Voral (©Reuters)
Morgan Gibs Vajt i Džo Voral (©Reuters)

Notingem završava posao, domaći teren je domaći teren

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.05.22. | 14:08

Šumari imaju 2:1 iz prvog meča polufinala baraža za promociju protiv Šefild Junajteda, a nanizali su sedam trijumfa pred svojim navijačima

Notingem Forest nije igrao u Premijer ligi od leta 1999. godine, ali bi to moglo da se promeni ovog leta. Dvostruki osvajač Kupa evropskih šampiona nadomak je cilja. Šumari su u subotu pobedili u prvom meču polufinala plej-ofa Šefild Junajtedu u gostima sa 2:1 i večeras im je dovoljan i remi za plasman u finale doigravanja za promociju.

Oštrice su su prošlog leta ispale iz Premijer lige i sada očajnički žele da se izvuku za kiks kod kuće i uzvrate rivalu u Ist Midlendsu. Međutim, Šefild Junajted je poslednju pobedu u gostima na Siti Graundu ostvario u decembru 2008. Shodno tome, u revanšu između Notingema i Blejdsa, veće šanse za uspeh imaju domaći.

Izabrane vesti

Pobedom u gostima (2:1) Notingem je napravio značajan korak ka finalu baraža, međutim, gol-razlike prednost je koja se ne može okarakterisati kao dovoljna da gosti budu otpisani pre revanša. Uprkos činjenici da je Notingem u poslednja dva kola osvojio samo bod i uzdrman dočekao rivala u seriji pobeda, Šefild je na svom terenu bio inferiorniji rival. Pogoci Kolbeka i Džonsona doneli su dva gola prednosti ekipi Stivena Kupera, ali je rivala u životu održao gol Sandera Bergea u sudijskoj nadoknadi.

20.45: (2,45) Notingem (3,35) Šefild Junajted (3,10)

Iako su gosti pobedom prekinuli seriju Šefilda koji nije bio poražen u prethodna tri međusobna duela, istovremeno je nastavljena tradicija neizvesnih duela aktuelnih rivala tokom koje je samo jedna od poslednjih sedam utakmica okončana pobedom sa dva gola razlike.

Značaj utakmice nagoveštava još jedan čvrst i neizvestan sukob, te ne treba očekivati veliki broj pogodaka. Prednost je, pre svega na psihološkom planu, na strani domaćina. Bitan razlog za optimizam Notingema leži u odličnim izdanjima kod kuće, gde Šumari nisu izgubili u Čempionšipu 10 puta zaredom, od čega su trijumfovali u devet navrata, kao i sedam puta zaredom...

---------------

Svaki dan igrač s najvećom pogođenom kvotom ide u Katar! Konkurencija je ogromna, ali u Mozzart avionu ima još dovoljno mesta.

---------------

ČEMPIONŠIP, PLEJ-OF - POLUFINALE, REVANŠI

Ponedeljak

Hadersfild - Luton 1:0 (0:0)

/Rouds 82/

Utorak

20.45: (2,45) Notingem (3,35) Šefild Junajted (3,10) /prvi meč 2:1/

*** kvote su podložne promenama



tagovi

ČempionšipČempionšip plej-ofNotingem ForestŠefild junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara