Nova opcija: Kanarinci kupuju Popovića za Napoli

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.01.24. | 16:39

Tako makar javlja Đanluka di Marcio...

Ne nazire se razrešenje zavrzlame oko budućnosti jednog od najtalentovanijih srpskih igrača Matije Popovića (18). Milan je, kako smo već pisali, definitivno odustao, pošto su Popovićevi zastupnici preterali sa zahtevima vezanim za provizije; Juventus tada je navodno ušao u trku i pokušao da iskoristi situaciju, ali izgleda je da trenutno u pol poziciji treći italijanski klub - Napoli.

Tako makar javlja Đanluka di Marcio. Napolitanci su navodno ozbiljno u igri i trenutno rade na tome da preduhitre konkurenciju koja vreba iz prikrajka, a to su, prema istom izvoru, Porto i Bajern Minhen.

Izabrane vesti

Bez obzira što je konačan dogovor daleko, na San Paolu rade da odmah obezbede minute Matiji Popoviću. Jedna od opcija je Frozinone, koji ove sezone radi zanimljiv posao s mladim igračima. Tu su Soule i Kajo Žorž iz Juventusa, Ibrahinović iz Bajerna, Rejnijer iz Reala...

Očito da su u ovom klubu spremni da ukažu šansu talentima i to svakako ne bi bila loša opcija za Popovića - skupljati minute i iskustvo u ligi poput Kalča. Ono što je posebno zanimljivo, mladi Srbin zvanično bi postao član Frozinonea, ali Napoli bi sigurno predstavljao njegovu narednu, odnosno konačnu stanicu. Uostalom, Napolitanci i vode pregovore. Kanarinci su tu samo neka vrsta 'protočnog bojlera', kako bi se zaobišlo pravilo o ograničenju kupovine igrača izvan Evropske unije.

Podsetimo, svaki italijanski klub ima pravo da po sezoni angažuje dvojicu igrača bez pasoša EU. Radi se o novim fudbalerima, onim što tek dolaze u ligu...

Kao što je poznato, Matija Popović je slobodan u izboru nove sredine od 1. janaura, kada mu je zvanični istekao ugovor sa Partizanom.



tagovi

Matija PopovićZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara