Nova transfer taktika Bajerna po ugledu na Real Madrid

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.07.22. | 17:17

Bolje da donese zaradu nego da igra za drugi tim...

Mnogi stručnjaci ocenjuju da je Bajern za sada odradio najbolje poslove na fudbalskoj pijaci. U Minhen su stigli Sadio Mane, Matijs de Liht, Rajan Gravenberh, Nusair Mazraui i Matis Tel. Potrošeno je 137.000.000 evra, što predstavlja drugi najjači prelazni rok u istoriji bavarskog velikana, pa tako u senci ostaju brojne prodaje manje važnih igrača od kojih je zarađena ozbiljna suma novca.

Nemačke kolege pišu upravo o tom "detaljčiću", navodeći da se očito radi o zaokretu u poslovanju desetostrukog uzastopnog osvajača Bundeslige. Bajern se do sada teško odricao mladih igrača, pa čak i onih koji su tu bili da uskoče sa klupe kad je potrebno. Ovog leta Hasan Salihamidžić je nekolicinu takvih uspeo veoma dobro da udomi i praktično pokrije više od trećine troškova nastalih dovođenjem novih igrača.

Izabrane vesti

Bild tvrdi - uzor je pronađen u poslovanju Real Madrida koji je poslednjih godina prodajući svoje mlade igrače nedorasle prvom timu inkasirao više od 250.000.000 evra.

S ukalkulisanim bonusima, Bajern je samo u poslednjih nekoliko nedelja na transferima Krisa i Omara Ričarda (u Kristal Palas i Notingem Forest), te Marka Roke (Lids), Lukasa Maija (Lugano), Kristofera Skota (Antverpen) i Rona Torbena Hofmana (Braunšvajg) i Kristijana Frihtla (Austrija Beč) zaradio 50.300.000 evra.

Dakle, ako talenat nije dovoljan za profi iskorak i doprinos ekipi Julijana Nagelsmana više neće statirati na klupi ili u drugom timu, već će biti transferisani i doneti solidnu zaradu.

Uzgred, ideja je da gde kog je moguće bude ubačena povoljna buy-back klauzula.

Najbolji primer nove transfer taktike Bajerna je Amerikanac Kris Ričards. Doveden je kao 19-godišnjak iz Dalasa za svega 1.100.000 evra plus procente (30% od iduće prodfaje), u Nemačkoj se sasvim pristojno afirmisao na pozajmici u Hofenhajmu, cena mu je drastično skočila i Palas je juče za njega iskeširao 12.000.000 evra, a kroz "lake" bonuse dodaće još 8.000.000.

Slična situacija je i sa Omarom Ričardsom. Svesni su bili u Minhenu da će Englez teško do neke ozbiljnije uloge u prvom timu. Uzeli su ga iz Redinga jer mu je istekao ugovor, a onda ga prodali za 10.000.000 Notingem Forestu.

Deluje jednostavno...


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Hasan Salihamidžić

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara