Foto: ©AFP
Foto: ©AFP

Novajlija u Primeri pruža Umtitiju ruku spasa

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.06.22. | 15:50

"Ne bih isključio tu opciju", poručio je predsednik upravnog odbora Đirone Pere Gvardiola

Kod Kikea Setjena i Ronalda Kumana još je i dobijao priliku povremeno, dok Ćavija gotovo da ga nije bilo na terenu. Svega 90 minuta odigrao je Samjuel Umtiti u čitavoj prošloj sezoni, čemu su doduše doprinele i povrede, te je svima na Nou Kampu, pa tako i samom Francuzu, jasno da će on biti jedan od onih koji će ovog leta napustiti klub.

Katalonci već neko vreme pokušavaju da se reše fudbalera za kojeg su pre šest godina Lionu platili 25.000.000 evra. Baš se francuski klub prošle godine javio sa namerom da ga vrati tamo gde je ponikao, međutim, sve nisu mogli da se dogovore oko finansijskih detalja koji bi odgovarali svim stranama. Ovog leta situacija je nešto drugačija, jer Umtiti je u januaru pristao na produžetak ugovora do sredine 2026. godine, ali uz uslov da mu se plata znatno snizi kako bi pomogao klubu u registrovanju novih igrača.

Izabrane vesti

Prvi čovek Liona Žan Mišel Ola, rešen da ekipu gradi oko igrača poniklih u klubu, javio se ponovo Umtitijevim agentima, navodno je i Nica zainteresovana da ga dovede ukoliko uspe da raskine ugovor sa Barselonom, ali do dogovora još nije došlo. I priliku bi iz drugog plana mogla da iskoristi – Đirona!

Naime, Pere Gvardiola, brat trenera Mančester Sitija Đozepa i predsednik upravnog odbora tek promovisanog člana Primere, nije želeo da odbaci mogućnost angažovanja 28-godišnjeg štopera Barselone. Upitan u jednoj emisiji da li bi Đirona mogla da dovede Umtitija, Gvardiola je rekao:"Ne bih usključio tu opciju. Treba razgovarati sa Kikeom Karselom (sportski direktor, prim.aut) i Mičelom (trener, prim.aut) o tome."

Gvardiola je nedavno priznao da će njegovom timu biti potrebna pojačanja kako bi u povratničkoj sezoni mogao da se zadrži u Primeri. Umtiti možda više nije za sam vrh, ali bi dobro došao timu od kojeg se očekuje da vodi borbu za opstanak.


tagovi

Samjuel UmtitiBarselonaĐironaLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara