Novembar u znaku Adema Ljajića: Ofanzivac Novog Pazara igrač meseca Mozzart Bet Superlige

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.12.23. | 16:30

"Rekao sam već mnogo puta da sam sanjao da se vratim kući i pomognem da svi ovde ostvarimo san i izborimo Evropu"...

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Prva zvezda Novog Pazara Adem Ljajić najbolji je igrač Mozzart Bet Superlige u mesecu novembru, što podrazumeva i nagradu Kompanije Mozzart od 670.000 dinara, koja je humanitarnog karaktera.

Izabrane vesti

Uoči utakmice 17. kola Mozzart Bet Superlige protiv Javora na pazarskom Gradskom stadionu, ofanzivnom vezisti ček uručila je Jelena Zrnzević iz Kompanije Mozzart, a Ljajić ga je prosledio Udruženju za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama (MNRO) Tahir Taša Delić. 

"Sigurno da je ovo jedna lepa nagrada, a za nju su zaslužni moji saigrači. Bez njih ne bih mogao da je osvojim. Podstrek je da nastavim punom parom, da priznanje opravdam na terenu. Bilo je lako odlučiti na koju će stranu biti usmerena sredstva. Mislim da su Udruženju za pomoć MNRO Tahir Taša Delić u ovom trenutku najpotrebnija. To sam odlučio u dogovoru s mojim ocem i porodicom. Lep gest Kompanije Mozzart. Ovakve stvari svima znače. Nadam se da će ovako i da nastave", rekao je Ljajić

Bio je najzaslužniji za skok Pazaraca do četvrte pozicije na prvenstvenoj tabeli, čemu su doprinele novembarske pobede nad Radničkim u Nišu (1:0) i Radničkim 1923 u Kragujevcu (4:0), uz minimalan poraz od lidera Patrizana kraj Jošanice (0:1). 

Ljajić je bio začetnik pobedničke akcije na Čairu, dok je u srcu Šumadije postigao gol, pripremio još dva i omogućio Nikoli Karaklajiću da se nađe u situaciji da namesti drugi gol Marku Obradoviću.

"Rekao sam već mnogo puta da sam sanjao da se vratim kući i pomognem da svi ovde ostvarimo san i izborimo Evropu", naveo je u 47 navrata član najjače selekcije Srbije. 

Lejla Delić, direktorka Udruženja za pomoć MNRO Tahir Taša Delić, priznaje da će toj ustanovi donacija mnogo značiti. 

"S obzirom da se projektno finansiramo od lokalne samouprave, kao i od donacija građana, ovo je velika stvar za nas. Bliže se Novogodišnji praznici. Novac ćemo iskoristiti za ogrev, hranu, sredstva za higijenu", kazala je Delić

Potez Adema Ljajića nije je iznenadio.

"Posebno mi je drago što je to stiglo od Adema. Ovo nije prvi put jer nam pomaže unazad nekoliko godina".

A poklon za Kompaniju Mozzart imao je Novi Pazar. Semir Gusinac je ispred kluba uručio Jeleni Zrnzević dres sa njenim imenom i brojem 10.



tagovi

Igrač meseca Mozzart Bet SuperligeFK Novi PazarAdem LjajićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara