Novi detalj velikog neuspeha Orlova: Kolarov odbio da uđe i šutira penal, zvao ga i Dušan Tadić

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.11.20. | 09:20

Pitanje je da li bi sa njim sve bilo drugačije

Boleće ovdašnju javnost još dugo neuspeh reprezentacije Srbije u ciklusu kvalifikacija za Prvenstvo Evrope, sa akcentom na meč protiv Škotske. Bio je to duel koji je jednostavno morao da se dobije. Razočarani navijači traže odgovornost, pre svih selektora Ljubiše Tumbakovića, kritike nisu pošteđeni ni igrači. Možda, ali samo možda bi sve drugačije izgledalo da je na terenu od prvog minuta bio dugogodišnji kapiten Srbije Aleksandar Kolarov.

Član Intera došao je na okupljanje pred meč sa Škotskom nedovoljno oporavljen od povrede, ali je maksimalnim intenzitetom odradio nekoliko treninga. Verovalo se da će Kolarov biti u startnoj postavi, selektor Ljubiša Tumbaković ga je uigravao, ali... Preokret se dogodio na dan meča, i to u 17.15 časova, kako je Mozzart Sport već pisao.

Izabrane vesti

A prema informacijama Sportskog žurnala, tada je Aleksandar Kolarov saopštio direktoru reprezentacije Vladimiru Matijaševiću da ne sme da igra protiv Škotske. Razlog je bio razgovor s trenerom Neroazura Antonijom Konteom, koji je sugerisao Kolarovu da ne treba da igra rovit. Ili bolje rečeno, zabranio mu je da bude u startnoj postavi reprezentacije u najvažnijoj utakmici godine.

Kapiten Kolarov je prihvatio takav stav, što je dovelo do tumbanja već uigravanog tima. Gudelj je morao da se preseli u vezni red, u ekipu je ušao i Saša Lukić.

Međutim, nije to jedini pikantan detalj iz pripreme duela sa Škotskom. Sportski žurnal je došao do saznanja da je Kolarov u 119. minutu napravio još jedan „greh“. Navodno, odbio je da uđe u igru kako bi šutirao penal. A poznato je da je prilično siguran izvođač jedanaesteraca...

Odmah posle eliminacije od Škotske Aleksandar Kolarov se vratio u Italiju. Nije bio sa reprezentacijom na gostovanju Mađarskoj, gde je ulogu kapitena obavljao Dušan Tadić. Prema informacijama Žurnala Tadić je između dva meča pozvao telefonom Kolarova i doslovce mu rekao:

„Kapitenu, ostavio si nas...“

Poruka Ajaksovog asa je bila sasvim jasna.

Imajući u vidu sve ovo, kao i godine Aleksandra Kolarova, nije teško zaključiti da je njegova reprezentativna karijera verovatno završena. Na ne baš lep način.


tagovi

Aleksandar Kolarov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara